Sărbătorile pascale sunt un prilej excelent pentru a ne regăsi cu cei dragi, respectând toate normele în vigoare, într-un cadru deosebit. Venim în ajutorul tău cu 8 recomandări de unități de cazare unde să petreci următorul Paște. În dreptul fiecăreia vei găsi oferta, programul și tarifele unei șederi de câteva nopți la început de mai.

PENSIUNEA-MUZEU CASA POVESTE 

• Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava

Amplasată într-un loc pitoresc, pe Valea Șandrului, cu vedere către vârful Rarău, pensiunea e locul care reflectă dragostea gazdelor pentru timpurile de odinioară. Șarmul de care beneficiază Casa Poveste este faptul că toate camerele, colțurile pensiunii sunt decorate în diferite stiluri, cu obiecte vechi, de către soții Savin. La masă e neapărat să te lași pe mâna gospodinelor, care te vor dezmierda cu arome similare cu cele din odaia bunicii. De neuitat va fi și pelinașul, o băutură care se consumă doar în această zonă și cu care trebuie să te cinstești. Pensiunea are și un foișor cu grătar și cuptor, o bucătărie de stână în miniatură și, contra cost, chiar un parc de aventură cu tiroliană.

Poți consulta oferta de Paște AICI.

Această prezentare necesită JavaScript.

POIANA CREASTA COCOȘULUI 

• Breb, jud. Maramureș

La capătul Brebului se află un sătuc în miniatură, cu cinci case de vacanță tradiționale. Acestea au fost strămutate pe teritoriul pensiunii și au vârste de peste o sută de ani. Dar vârsta e doar un număr atunci când acestea oferă tot confortul zilelor noastre, chiar lângă pădure și râu. Capitolul gastronomie te îmbie cu toate aromele, având un numitor comun: mâncarea adevărată, cu roade culese de săteni. Pensiunea are o micro-fermă cu oi și căprițe, găini și gâște, ponei și câini – un adevărat spectacol pentru iubitorii de animale sau pentru copii. Se fac focuri de tabără și gazdele gătesc împreună cu oaspeții la ceaun, în curte, sau învață să gătească pită și cozonac. Când vremea e prietenoasă, se organizează și vizite, tururi și drumeții în sat, la meșteri populari sau traseu montan către Creasta Cocoșului. 

Oferta de Paște poate fi consultată aici.

Această prezentare necesită JavaScript.

VATRA BOIEREASCĂ

• Cacica, jud. Suceava

Acolo unde ulița se sfârșește, începe pădurea din Dealul Salinei lângă care e amplasat conacul Vetrei și cele trei căsuțe tradiționale strămutate din sate bucovinene. Gazdele își primesc oaspeții cu pâine caldă și sare, alături de mâncare gătită cu multă dragoste. Design-ul întregii pensiuni constă în elemente tradiționale, de folclor, cu detalii care-ți amintesc de casele vechi ale bunicilor. Toate acestea, într-un confort veritabil, la gura șemineului sau afară, lângă focul de tabără sau lângă proțap ori ceaun. E un loc retras, cu priveliște asupra satului, cu nenumărate activități. Iar când vei vrea să-ți tragi sufletul, poți degusta și băuturi locale, produse în județ sau din cele făcute în casă de săteni.

AICI găsești oferta de Paște.

Această prezentare necesită JavaScript.

DOMENIUL GREACA 

• Greaca, jud. Giurgiu

La doar 40 de minute de București, găsești o oază de liniște, într-un cadru retras. Imediat ce treci de bolta de la intrare, te așteaptă un peisaj de vis și mult aer curat. Complexul pune la dispoziție 15 camere și 3 vile recent inaugurate. Pentru a  veni în completarea experienței de cazare, tariful include micul dejun și o zi gratuită la piscină. În plus, Domeniul Greaca dispune și de saună, iar dacă ești o fire activă, poți face o plimbare cu ATV-urile. E locul perfect pentru o reuniune cu familia sau prietenii, pentru o masă cu mâncare delicioasă, pregătită de bucătari cu experiență. Dacă mergi cu copiii, trebuie să știi că zona Kiddyland are tobogane, o piscină specială, leagăne și organizează și plimbări cu ponei.

Consultă oferta de Paște apăsând AICI.

Această prezentare necesită JavaScript.

SOARE-N MARAMUREȘ

• Budești, jud. Maramureș

Pensiunea oferă cazare în 8 camere din clădirea principală și într-o căsuță tradițională. Rețeta pentru o ședere grozavă e simplă: gazde extrem de ospitaliere, mese îmbelșugate și multă relaxare. Doamna Mărioara are o energie fantastică și își primește oaspeții cu multă bucurie, un platou tradițional cu produse locale, însoțit de o horincă și pâine abia scoasă din cuptor. În plus, te poți relaxa în jacuzzi-ul interior sau în ciubărul cu apă sărată din exterior (apă de la Ocna Șugatag cu beneficii pentru sănătate). Când vremea permite, gazdele vor pregăti și piscina exterioară. În cazul în care vii alături de copii, trebuie să știi că există și spațiu de joacă pentru aceștia. Poți experimenta viața rurală, bazată pe experiențe autentice, în multiplele activități organizate la pensiune.

Pentru Paște, găsești oferta AICI.

Această prezentare necesită JavaScript.

FERMA DACILOR 

• Gura Vadului, jud. Prahova

Ferma Dacilor este unul dintre acele locuri în care deși de abia ai ajuns, totul se simte ca acasă. Poți alege să te cazezi în casa ce cândva era un hambar sau în căsuțele din împrejurimi și, astfel, să te bucuri de liniștea din natură. Această unitate de cazare se întinde pe o suprafață foarte mare, iar plimbările prin jur nu vor fi monotone, te poți juca cu animalele fermei, poți învăța cum să călărești, poți lenevi pe iarbă sau îți poți scălda ochii într-un vin roșu Boian în care și soarele-și relaxează razele. Mâncarea este delicioasă, meniul este unul variat, însă cu siguranță ar trebui să încerci coastele înmuiate în sosul de ardei iuți sau brânza halloumi făcută de domnul Paul, care de peste 60 de ani transformă laptele-n brânză.

Oferta de Paște poate fi consultată AICI.

Această prezentare necesită JavaScript.

ZAGA ZAGA

• Doaga, jud. Vrancea

În Delta Siretului, la granița județelor Vrancea și Galați, Zaga Zaga a început ca fermă de păstrăvi și sturioni. A devenit în timp complexul turistic ce oferă cazare, deține o cherhana unde poți servi pește proaspăt și e ideal pentru conectarea cu natura. Te poți caza în case plutitoare, bungalouri sau iurte, dacă îți plac provocările. În cele 82 de hectare mai sunt amenajate o piscină exterioară, un parc de aventură, o zonă de relaxare cu hamace și un teren de tenis. În plus, poți traversa delta pe bicicletă, într-o plimbare cu barca pe lacuri sau cu trăsura, poți pescui sau te poți îmbarca la un tur ghidat pe canale. Pădurea cu căprioare și ferma de animale sunt alte două variante, foarte apreciate de cei mici.

Pentru a consulta oferta de Paște, apasă AICI.

Această prezentare necesită JavaScript.

CONACU BOIERULUI

• Ponoarele, jud. Mehedinți

În satul unde natura s-a jucat la propriu și a creat forme spectaculoase, se află și conacul care reînvie vremuri de altădată, atât pe partea de cazare, cât și în bucătăria restaurantului. Camerele poartă denumirile regiunilor României și sunt decorate diferit cu motive tradiţionale pictate manual, la fel și detaliile de sculptură din exterior. În mansarda conacului e un loc amenajat sub forma unei camere de socializare, cu televizor, mese de pingpong, fotolii confortabile, masă de biliard și aparate de fitness. De aici poți și fotografia împrejurimile, mai ales că lumea satului e savuroasă, peisajele sunt splendide. Când pășești în restaurant, vei fi cucerit de ciorba de fasole cu afumătură, de cârnații la garniță, de papanașii dolofani. Recomandarea noastră e să gustați musai și din socata preparată în casă.

Oferta de Paște a conacului poate fi consultată AICI.

Această prezentare necesită JavaScript.

Recomandare BONUS din Bucovina

LA ROATĂ

• Gura Humorului, jud. Suceava

Pensiunea este un puzzle rural, format din cinci case bucovinene, cu o vechime care variază în jurul a 100 de ani. Deși sunt locuințe țărănești, au fost adaptate, astfel încât să mulțumească nevoi contemporane: calorifere, frigider, o mașină de cafea, televizor, internet și baie. Mobilierul e pictat manual, peste tot se găsesc obiecte vechi. Gazdele sunt ospitaliere și nu scapi din a gusta preparate bucovinene care au gustul de altădată. Unitatea mai dispune și de o zonă de socializare, în jurul grătarului, oferă spre închiriere biciclete și are amenajate un punct observator, o grădină și un magazin de suveniruri. Pe lângă cazarea tradițională, serviciile de cazare au fost extinse către timpuri contemporane, mai precis: cazare în patru clădiri moderne. Aflată pe dealul Toaca, pensiunea e o veritabilă capsulă a timpului.

Oferta de Paște de La Roată poate fi consultată AICI.

Nicoleta Felea