„Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut,
dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă” Maya Angelou

Când alegem o locație unde urmează să ne cazăm sau să servim masa încercăm, pe cât posibil, să nu ne creăm prea multe așteptări ci doar să ne simțim bine. Ne place să ne lăsăm surprinși. De multe ori, nici nu mai contează unde ești dacă te afli cu persoana potrivită. Dar dacă și locul contribuie la starea de bine, dăm mai departe această recomandare.

Împreună cu Marian am participat ca expozanți la Târgul de Turism al României și am ales să stăm cazați, pe toată perioada de trei nopți, la Complex Herăstrău fiind foarte aproape de Romexpo, dimineața era o plăcere să nu mai petrecem ore întregi în trafic, așa cum s-a întâmplat în experiențele anterior de TTR.

Cine a fost măcar o dată organizator la TTR știe că atunci când ajungi la hotel seara, după mai bine de 10 ore de stat în picioare, tot ce îți dorești este să te relaxezi, pentru că a doua zi o iei de la capăt.

Fără să exagerez spun că fiecare seară a fost un adevărat confort de 5 stele la Complex Herăstrău. Este deconectarea perfectă după o zi plină de agitație. Să fi fost de la salata de pere caramelizate cu brânză brie, pastele pregătite în stil autentic italian sau vinul roșu delicios, cert este că atunci când se lăsa seara, abia așteptam cina și patul relaxant de care aveam să ne bucurăm.

Ideal atât pentru business cât și pentru relaxare, hotelul se află în mijlocul Parcului Regele Mihai I, fiind singurul așezat pe malul lacului. Se află strategic aproape de multe puncte de interes din București, inclus obiective turistice foarte cunoscute: Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa.

Camerele dețin o serie complexă de facilități și mic dejunul proaspăt pregătit îți garantează vedere spre lac în fiecare dimineață.

Se știe că restaurantul Herăstrău este printre cele păstrătoare de tradiție din București, una dintre construcțiile arhitectonice atribuite renumitului prof. Octav Doicescu.

În jurul anului 1949, cuconițele „cu o botină din cea mai fină”, călcau pragul acestui loc iar mai apoi, „în vremea comuniștilor” se spune că aici ar fi pus țara la cale Gheoghe Gheorgiu Dej și tot aici a cântat cu foc Gică Petrescu „Fetițe dulci ca’n București”. Restaurantul care pe vremuri se deschidea la 1 aprilie și se închidea la 1 octombrie, astăzi îi întâmpină, în fiecare zi pe bucureșteni și nu numai, cu un aerul boem al unui restaurant cu state vechi.

Nu e de mirare că este locul ideal pentru o nuntă bine organizată, cu un personal pregătit să îndeplinească pe deplin așteptările mirilor. Se reinventează permanent prin decorarea grădinii de vară sau printre cele mai frumoase și elegante saloane. Oferă atenție copiilor prin crearea unui spațiu de joacă, o lume minunată – Sala Gaudeamus.

Fie că alegi să explorezi cel mai mare lac din București cu vaporașul Lăstunul, să petreci timp pe insula copiilor, să trăiești o experiență culinară pe malul lacului, să organizezi un eveniment important din viața ta sau doar o simplă conferință cu ai tăi colegi de muncă, Complexul Herăstrău îți stă la dispoziție prin zâmbet și profesionalism în locul unde soarele apune spectaculos în fiecare seară.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România