Pe pitoreasca vale a Vișeului și-a făcut loc, în satul Petrova, un spațiu de cazare care ne-a plăcut enorm! Șederea noastră la Dacii Liberi Resort & Spa a coincis cu a șasea aniversare a proiectului Zig Zag prin România, motiv pentru care am fost setați pe relaxare. 

 

După ce am în prima parte a zilei am explorat zona Sighetu Marmației (Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Cimitirul Săracilor, Cimitirul Vesel din Săpânța, Mânăstirea Săpânța-Peri și Muzeul Satului Maramureșean), am poposit la Dacii Liberi și ne-am potolit pofta cu bucate alese din Țara Maramureșului, o zamă delicioasă sau niște cârnați cu cartofii aurii. Dacă e să acordăm atenție caloriilor, mai bine ne oprim din enumerat. Și ne continuăm periplul prin pensiune.

Camerele aici sunt spațioase, decorate atent într-un stil tradițional, dar punând accentul pe detalii, pe mult lemn și pe confort. Camerele noastre au avut priveliște către Valea Vișeului și către satul Crasna Vișeului, astfel că, dimineața, cel puțin, rămâi înmărmurit de peisaj. 

Dacii Liberi e un loc dedicat tuturor categoriilor de călători, având spații de socializare multiple, loc de joacă pentru copii și sală de fitness. Nouă ne-au fost de mare folos aceste zone de socializare, căci am ținut întâlnirile de lucru aici, dar ne-am și „confruntat” în ale jocului: ping-pong, darts, fotbal de masă. Spațiul pune la dispoziție și canapele cu videoproiector, numai bun pentru o seară de film în familie/în echipă. 

Relaxare la superlativ

Am discutat întâi despre-ale gurii și despre jocuri. Mult efort am depus, astfel că ne-am propus să testăm unul dintre locurile de relaxare veritabilă al complexului: zona de spa. Acest teritoriu deține o piscină mare, încălzită, care beneficiază, de asemenea, de vedere către munții de peste Vișeu. Escapada noastră ne-a ținut activi bună vreme aici, căci am vrut să testăm și experiențele de la subsol, unde decorul parcă te invită într-o peșteră, ori într-un film cu hobbiți. Aici, ne-am scăldat în piscina cu apă sărată, cu multiple beneficii pentru organism. Am intrat apoi în salină, un spațiu amenajat impecabil, întocmai să reproducă exact atmosfera dintr-o mină de sare. Pentru finalul experienței noastre la Spa, am lăsat cireașa de pe tort: sauna turcească (sau hammam-ul), care are numeroase proprietăți curative pentru afecțiuni diverse. Nu vă imaginați că ne-am vindecat miraculos cu doar două ședințe în aceste locuri. Nu. A fost, însă un trailer excelent pentru o viitoare ședere, mai lungă, la Dacii Liberi. 

Spațiu de campat

Un lucru nou, implementat de curând aici, este camping-ul de la Dacii Liberi. Are o suprafață de 1,5 ha, care poate găzdui 32 de rulote și aproximativ 100 de corturi. E o variantă foarte bună, care îți oferă siguranță, la prețuri foarte bune. 

Condimentează-ți șederea la Dacii Liberi cu experiențe locale

Pe lângă iscusința culinară, confortul absolut și biletul către recreerea absolută de la piscină, trebuie să îți faci timp și pentru explorat satele dimprejur. Conducerea pensiunii organizează vizite experiențiale la o stână din apropiere, unde te poți înfrupta cu mâncare locală. Te poți plimba cu bicicleta pe culmile de peste Vișeu sau poți urca până spre satul Strâmtura, acolo unde farmecul peisajelor rural-montane îți vor tăia respirația. De la Petrova e cale scurtă chiar și până la una dintre cele mai frumoase mănăstiri din țară, cea de la Bârsana – a cărei biserică, inclusă în patrimoniul UNESCO, este una dintre cele mai înalte biserici de lemn din lume. Pentru povești, poți trece pe listă și Muzeul Țărăncii, din Dragomirești, primul muzeu din România dedicat exclusiv femeii.

Cu atâtea activități, nu-ți rămâne decât să-ți alegi perioada de cazare, să rezervi și să îți faci bagajele! 

Abonează-te la Zig Zag prin România

* indicates required


Abonându-vă vă dați acordul ca Asociația Zig Zag prin România să vă contacteze și/sau să vă trimită noutăți pe e-mail.


Vă puteți dezabona în orice moment făcând click pe linkul din subsolul e-mailurilor noastre.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Nicoleta Felea