La ieșire din Baia Mare spre vestul țării, în orașul Tăuții Măgherăuș, se află unul dintre cele mai noi și moderne complexuri hoteliere. Primera Dru Hotel & Spa a luat ființă întâi în anul 2011, odată cu lansarea Dru Relax, care pune accentul pe deconectare totală prin relaxare. Ulterior, în anul 2019, centrul a beneficiat de o actualizare: crearea unei unități de cazare alături de acesta. Contopirea celor două unități a dat naștere resortului Primera Dru.


Hotelul este amplasat într-o zonă retrasă, semn că liniștea e la ea acasă. Din momentul în care ai pășit în recepție, faci cunoștință cu design-ul modern în care a fost amenajat hotelul. Culori neutre, alături de albastru-turcoaz și verde, îți inspiră, garantat, nevoia de a lua o pauză.


Cum arată o zi la Primera Dru?

După ce-am dormit împărătește, am fost cu adevărat răsfățați la micul dejun, oferta fiind una variată. Am servit micul dejun pe terasă și ne-am pregătit planul pentru toată ziua. Cu toată relaxarea din jur, ne-am concentrat și pe sarcinile zilnice. Un lucru nu trebuia să ratăm, însă: sesiunea de gimnastică (Aquafit) în piscină, de la ora 16. Până după amiază, ne-am distrat în piscină, în special la tobogane. Aici ne-am învins frica pentru prima dată și ne-am aruncat pe tobogane. Atmosfera a fost una foarte energică, cu muzică și mâncare foarte bună! Exercițiile de fitness ne-au captivat și convins, totodată, că trebuie să mai frecventăm astfel de cursuri – pentru sănătate și pentru distracție.

Recuperare pentru corp și minte

La capitolul Spa, complexul deține mai multe piscine – câteva dintre ele în aer liber, deschise doar în timpul sezonului – una dintre ele având apă sărată, adusă de la Ocna Șugatag. În interior, sunt musai de încercat cele patru tipuri de saună, fotoliile anatomice, dușurile emoțional și cel scoțian, alături de bazinul cu apă rece. Pe lângă toate acestea, complexul pune la dispoziție și un bazin semi-olimpic. Pentru răsfăț absolut, te așteaptă masajele corporale, împachetări cu nămol și alte câteva metode de terapie, excelente pentru recuperare. Amenajarea în sine, cu decorațiuni, și meticulozitatea detaliilor te vor cuceri pe deplin.

Ce să descoperi în împrejurimi?

Dacă ești adeptul excursiilor mai active și nu vrei să rămâi doar în resort (deși ai toate motivele enumerate chiar mai sus), poți alege să explorezi orașul Baia Mare, să mergi până la Lacul Firiza, să urci până la Lacul Albastru de lângă Baia Sprie, sau să alegi drumul către nordul județului, spre Săpânța și Sighetu Marmației.

Abonează-te la Zig Zag prin România

* indicates required


Abonându-vă vă dați acordul ca Asociația Zig Zag prin România să vă contacteze și/sau să vă trimită noutăți pe e-mail.


Vă puteți dezabona în orice moment făcând click pe linkul din subsolul e-mailurilor noastre.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Nicoleta Felea