De două zile ne aflăm în stațiunea Slănic Moldova, județul Bacău și privind în jurul nostru spre pădurile ce ne înconjoară suntem entuziasmați să le descoperim. Orice ai alege să faci în stațiune sigur nu te plictisești. Atât stațiunea cât și împrejurimile ei, te vor ține în zonă cel puțin 4 zile, dar dacă vii la tratament atunci sigur vei sta 10 zile dacă vrei să simți mai multe beneficii.

Parcul din fața Hotelului Perla este mare, îngrijit, special amenajat și verde. Am alergat în fiecare seară bucurându-ne de aerul curat de munte alături de alte persoane care fie alegeau să alerge, fie stăteau la umbra copacilor, pe bănci sau pur și simplu se plimbau la pas.

Se știe deja că apele minerale din stațiune au proprietăți vindecătoare datorită faptului că sunt bicarbonate, hipertonice, hipotonice, oligominerale și au un conținut mai scăzut sau mai ridicat de sodiu, clor, bar si iod, in funcție de izvor. De aceea, să nu te miri că vei găsi la izvoare mulți oameni care își umplu sticlele cu sănătate.

La recomandarea prietenilor am ales traseul 300 de scări (cunoscut şi ca „Traseul 5” ) ca principală activitate într-o zi destul de călduroasă și frumoasă de vară-toamnă.

Plecarea în traseu se face în apropierea zonei izvoarelor, scările urcă prin pădure cu  serpentine pe alocuri dar întreg traseul s-a dovedit ușor și practicabil. Este marcaj cu triunghi roșu și se regăsesc panouri de informare atât la intrarea pe traseu cât și la traversarea podețului peste râul Slănic.

Pentru turiştii aflați într-un concediu de odihnă în staţiune acest traseu este mai mult decât benefic. Traseul revine în staţiune prin zona Popasului unde majoritatea preferă să stea pe pătură la un picnic. Până la punctul de plecare unde închidem circuitul mai sunt aproximativ 2 km pe care-i parcurgem pe șosea până la confluența Slănicelului cu Slănicul și în continuare pe lângă Cascada și Cheile Slănicului.

Traseul 300 de scări” reprezintă, de fapt, o plimbare prin pădurile de la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei izvoarelor minerale din Slănic Moldova şi de-a lungul Cheilor Slănicului.

Trebuie să reții că acest traseu nu necesită pregătire fizică şi nici echipamente specializate pentru drumeţii montane însă ar fi de ajutor dacă ești echipat sport. Durata medie a traseului complet este de 2 ore maxim.

Eu îți recomand să descoperi traseul cu pașii tăi și să te bucuri de stațiunea Slănic Moldova la pas.

Cu drag de călătorii,

Cosmina Carmen

Echipa Zig Zag prin România