Decembrie: luna cadourilor, așa cum ne-am obișnuit să o numim de câțiva ani încoace. Asta pentru că ne face mai fericiți, mai blânzi, mai răbdători. Și nu o spun eu, ci specialiștii care analizează comportamentul oamenilor în preajma sărbătorilor și afirmă faptul că aceștia emană mai multe empatie și fericire față de cei din jur.

Un studiu publicat în The Journal of Environmental Psychology susţine că persoanele care încep să se pregătească de sărbători şi îşi împodobesc casele mai devreme devin mai fericite şi reuşesc să îşi controleze mai bine emoţiile negative.

Pentru că există din ce în ce mai multe opțiuni de cadouri sunt sigură că ne îndreptăm spre calitate și autenticitate, astfel încât să fim siguri că facem alegerea pe gustul celor dragi și nu cumpărăm un cadou care sfârșește uitat prin sertar sau dulap.

De aceea venim în sprijinul vostru, cu o selecție de 10 produse de inspirație românească de la Art and Craft, despre care v-am povestit în articolele precedente că este un brand cu o experiență de 16 de ani pe piața de travel retail din România și deține, astăzi, cea mai mare colecție proprie de suveniruri și produse de inspirație românească realizate de designeri și ilustratori români.

Mi-ar fi greu să fac un top al produselor Art and Craft deoarece toate îmi sunt dragi, prin autenticitatea și utilitatea lor, dar și pentru că știu cât de multă pasiunea se pune în realizarea lor. Așa că le voi prezenta mai jos aleatoriu și cine știe poate te inspiră în achiziționarea de cadouri celor apropiați ție de Moș Nicolae și nu numai.

Selecția începe cu deosebitele nuci umplute Via Delice realizate după rețete tradiționale din copilărie și ingrediente naturale ca la mama acasă.

Continuăm cu prune învelite în ciocolată fină cu aromă de rom din colecția Vlăduts Story care i-au înnebunit pe prietenii mei cu gustul lor inconfundabil. Ca să mă înțelegi trebuie să le guști cel puțin o dată în viață.

După ce ne-am delectat simțurile cu dulciurile de mai sus, trecem la așternutul gândurilor în jurnalul și stiloul din colecția Kisses from Transylvania cu un design care îmbină elementele clasice precum închizătoarea sau cheița din metal arămiu cu elementele moderne precum culoarea aprinsă a copertei și buzunarul secret din interiorul jurnalului.

Dacă ești iubitor de ceai, cu siguranță, te va încânta un Set ceainic și cană realizate din ceramică și care fac parte din colecția Romania a Story to tell. Pe mine m-au cucerit de la prima vedere dat fiind că am regăsit ilustrate obiective turistice din România printre care și Palatul Culturii din Iași. Ele sunt și foarte ușor de depozitat, cele două piese formând una singură.

M-am gândit și la ei, bărbații care nu ridică pretenții niciodată, atât de ușor de satisfăcut și mulțumit. Un portofel din piele naturală de bună calitate, personalizat în culorile tricolorului României. Sigur va rămâne impresionat!

Un rucsacul alb din colecția Once upon a time in Romania, pe care regăsim o ilustrație cu o pisică pe un teac de cărți cu basme populare românești ușor de asortat la orice ținută casual, spațios și cu un design de invidiat.

Tot inspirat din basmele celebre din folclorul românesc ca Harap Alb, Prâslea cel voinic și merele de aur, dar și Fata babei și fata moșneagului un tricou + geantă din colecția Once upon a time in Romania, sunt ideale pentru iubitoarele de lectură și pisici.

Pentru cei care nu se pot despărți de băuturile lor preferate, cum ar fi cafeaua în cazul meu, cana din ceramică, cu capac, Bloody Famous este perfectă pentru a lua băutura preferată oriunde în deplasare.

Lucrată cu multă iscusință de meșterii noștri populari, ceramica de Horezu este cunoscută în întreaga lume și a intrat in patrimoniul UNESCO in anul 2012. Așa că am selectat farfuria din ceramică care va aduce în casele celor dragi un strop de tradiționalism.

Portfard alb din colecția Once upon a time mi-a atras atenția prin designul frumos pe care îl are și culorile deschise care îi dau o notă plăcută produsului, dar și prin simplul fapt că este extrem de util, mai ales atunci când călătorești și nu vrei ca toate cosmeticile să se piardă prin bagaj.

Romania este cunoscută la nivel internațional ca fiind țara lui Vlad Tepeș, vampirul din Transilvania, iar prietenii de la Art & Craft au dezvoltat brand-ul Vladut’s Story aducând o notă veselă acestui temut personaj.

Cu toții am auzit de poveștile infricoșătoare cu Vlad Țepeș ca fiind temutul vampir din inima Transilvaniei, iar păpușa Vladuts este varianta veselă și simpatică a acestui personaj din zilele noastre care va deveni, cu siguranță, jucaria preferată a celor mici sau cadoul ideal pentru cei mari, pasionați de poveștile cu vampiri.

Acum spre final, în speranța că te-am inspirat în alegerea cadoului de Moș Nicolae, te invit să descoperi mai multe produse de inspirație românească pe www.artandcraft.ro. Poți alege exact ce li se potrivește celor dragi sau chiar ție și profită de faptul că produsele îți sunt livrate chiar la ușa ta prin curier. De asemenea, le poți face o vizită în noul magazin din Băneasa Shopping City București și nu uita că îi găsești și în aeroporturile din țară și pe facebook Romanian Art&Craft.

Cu drag de călătorii și produse de inspirație românească,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România