Cine apucă să pășească în Bucovina o dată, va mai reveni, în mod sigur, în regiune. Ospitalitatea bucovinenilor, frumusețea peisajului geografic și varietatea de activități din zonă pot face oricui cu ochiul. Bucovina este, în definitiv, o destinație pentru multe categorii de vizitatori. Cea mai recentă ședere a echipei Zig Zag prin România a fost în satul Voroneț, lângă stațiunea Gura Humorului la Roua Voronețului și Casa Elena. 

Am fost primiți cu multă căldură la două unități de cazare din Voroneț, foarte apropiate una de alta. Având în vedere că era deja și zăpadă, tare bine a mers un prânz copios și o licoare caldă. Până la ospățul bucovinean, însă, hai să punem de-o poveste despre cele două gazde ale noastre: 

Pensiunea Roua Voronețului 

Este, în fapt, un complex turistic de 4 stele care oferă cazare în camere single, duble, triple și în varianta de apartament. Pentru cei care vor să experimenteze atmosfera autentică a zonei, a fost creat și un apartament tradițional. Acest spațiu este dominat de lemn și motive tradiționale, potrivit mai ales cuplurilor și familiilor. La parterul acestui apartament, stă la dispoziția oaspeților un grătar, amenajat într-o sală de luat masa cu o capacitate de 14 persoane. Trebuie știut că acest spațiu, amenajat la „gura” focului, poate fi închiriat separat, tariful stabilit fiind pentru o singură zi. De asemenea, există și foișor în exterior, cu tot cu grătar, iar pentru cei mici, spațiul de joacă devine o variantă excelentă de a-și consuma energia. 

Camera Roua Voronetului

În cazul în care nu sunteți turiști, dar aveți în vedere organizarea unui eveniment viitor, venim cu un pont. Pensiunea Roua Voronețului dispune de două săli de evenimente: una mare, cu 200 de locuri, iar o alta, cu specific tradițional, care poate găzdui până la 80 de persoane. 

Restaurantul pensiunii servește nu doar preparate tradiționale, dar dacă ai ajuns în Bucovina, e musai să încerci o ciorbă de fasole sau o ciorbă rădăuțeană. La felul al doilea, iei o pauză și te înfrupți dintr-o tochitură cu brânză de burduf și mămăliguță, alături de murături asortate. Oricât de plin ai fi, întotdeauna e loc pentru desert, iar dacă spunem cuvântul magic: papanași, nu e loc de niciun refuz! Papanașii au fost cu adevărat papanași, creați dintr-un aluat cu brânză de vaci, mângâiați cu dulceață de afine și smântână de casă. Și cum experiența gastronomică e decisivă, asta face pe oricine fie să își prelungească șederea, fie să stabilească următoarea vacanță în Bucovina. 

Complex Turistic „Casa Elena”

Pentru o altă idee de cazare, Complex Turistic Casa Elena, tot din Voroneț, vine în întâmpinarea vizitatorilor care vor să exploreze Gura Humorului și împrejurimile. Pensiunea are șase corpuri, cu o capacitate de cazare de 47 de camere: 40 de camere duble și 7 apartamente. Voia bună și dragostea pentru preparatele culinare sunt, iarăși, două elemente pe care turiștii caută să le exploateze în concediile și vacanțele la Casa Elena. Pentru a lua masa, recomandările noastre sunt Restaurantul Clasic, Casa Țărănească și, desigur, Stâna Turistică. Nu sunt lăsate deoparte nici categoria turiștilor de business, dar și a companiilor care desfășoară teambuildinguri ori traininguri: două săli de conferință, dotate cu echipamentul necesar. Pentru meciuri în familie sau jocuri, Casa Elena dispune de o grădină verde imensă și un spațiu destinat copiilor, la care se adaugă o sală de activități

Explorează Bucovina

Pentru că Bucovina e foarte ofertantă, îți recomandăm să alternezi timpul petrecut la pensiune cu activități și obiective turistice. Aici ai o selecție de 10 activități (în jurul Voronețului pe o rază de 50 km):

  • Traseu pe Pietrele Doamnei și pe Vârful Rarău, în Masivul Rarău
  • Plimbare cu Mocănița Huțulca, între Moldovița și Argel
  • Vizită la Muzeul Oului, din Vama
  • Sporturi de iarnă pe Pârtia Șoimul din Gura Humorului
  • Trasee și activități în Parcul de Agrement Ariniș
  • Traversează râul Moldova pe Kiroliană
  • Megatiroliana de la Palma
  • Mânăstirile Voroneț și Humor
  • Explorează Salina Cacica
  • Închiriere ATV-uri și traseu către Vârful Toaca

Cu emoții în zig-zag,

Nicoleta

Abonează-te la Zig Zag prin România

* indicates required


Abonându-vă vă dați acordul ca Asociația Zig Zag prin România să vă contacteze și/sau să vă trimită noutăți pe e-mail.


Vă puteți dezabona în orice moment făcând click pe linkul din subsolul e-mailurilor noastre.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Nicoleta Felea