Se dorea a fi un loc plin de viață, așa cum, de fapt, a fost cu zeci de ani în urmă. Din dorința lui Ilie Alexandru, unul dintre primii milionari de după Revoluție de a avea Dallas-ul și Parisul mai aproape, a făcut să apară la doar doi km de Slobozia, o replică a turnului Eiffel și copia fermei Southfork din serialul Dallas.

Așa cum toți își amintesc în perioada 1994, la Hermes veneau pe timp de vară peste 10.000 de turişti. Actorul Larry Hagman, cel care l-a interpretat pe celebrul J.R. a vizitat ferma „Dallas” atunci când era în plină glorie.

Există și acum fotografii din acea perioadă care îl înfățișează pe Ilie Alexandru alături de prinţul Paul şi magnatul american Neil Bush. Din păcate, afaceristul Ilie nu mai este printre noi, iar turnul a intrat în subordinea altei firme.

Astăzi pășești încet spre locație, așa cum este ea redată pe Google Maps și te întrebi dacă este tot acolo. Începi să îi zărești vârful și de la depărtare îți dai seama că imită foarte bine turnul din Paris.

Pentru că multe persoane m-au întrebat dacă există așa ceva în Ialomița vă spun că DA! Este proprietate privată, deci te poți aștepta să fie îngrădit dar poți să ajungi chiar lângă el fără să dai socoteală la nimeni.

Foarte aproape este și un parc cu bănci și măsuțe aranjate special pentru activitățile de recreere în weekend.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România