Într-o duminică frumoasă a lunii Mai când natura îți adulmecă simțurile cu verdele ei crud și florile ce au prins viață pe marginea șoselei, ne-am hotărât să vizităm două dintre cele mai frumoase mănăstiri din jud. Brăila. 

Dis de dimineață am plecat voioși la drum spre Mănăstirea Măxineni apoi spre după-amiază ne-am întors la mănăstirea Lacul Sărat. Era o zi perfectă plimbare și relaxare.

La aproximativ 5 km de orașul Brăila, printre copacii verzi ai stațiunii Lacul sărat, undeva ascunsă sub razele de soare strălucește o mică mănăstire de lemn, construită în stil maramureșean. 

Construcția ei a început în anul 1996 fiind considerată cea mai nouă mănăstire din jud. Brăila. Turla-clopotniței se ridică la înălțimea de 24 metri, iar la interior este decorată cu icoane pictate din secolul al XIX lea. 

Atunci când ajungi în stațiunea Lacul Sărat, dacă ești foarte grăbit s-ar putea să o ratezi. Ea se observă un pic mai greu de la alees și ca multe alte biserici din jud. Brăila această mănăstire emană un sentiment plăcut, pozitiv și relaxant.

În fuga continuă după rezolvarea sarcinilor și presiunea tehnologiei din ziua de astăzi, acest lăcaș de cult poate să devină o pauză binemeritată de la tot ceea ce înseamnă provocări ale vieții. 

Te invit să o vezi cu ochii tăi! 

Cu drag de călătorii, 

Cosmina

Echipa Zig Zag prin România