Cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice și cu un efect benefic pentru sănătate și frumusețe, cele mai vechi tratamente utilizate încă din Egiptul antic s-au moștenit până în zilele noastre. Vorbim despre nămolul care se găsește în natură și care poate fi curativ pentru multe afecțiuni  fiind recunoscut în întreaga lume. 

Proprietățile terapeutice ale nămolului de la Lacul Câineni-Băi nu sunt foarte promovate la nivel național și cu atât mai puțin toată lumea. Nu putem spune cu exactitate, dacă acest lucru este bun sau rău, însă putem să afirmăm faptul că de multe ori modalitățile de vindecare se află chiar sub nasul nostru și nu în farmaciile de peste drum. 

Câineni Băi este o localitate mică, dar frumos amenajată, din jud. Brăila care se află în comuna Vișani. Acest loc ascunde un lac care are proprietăți terapeutice și care multe produse din România au în componența lor nămol direct din această sursă. 

În prezent, acest loc servește ca stațiune balneoclimaterică cu caracter sezonier. Nămolul este mineral organic și foarte bine hidratat ce poate fi folosit pentru combaterea reumatismului, problemele pielii sau chiar întârzie efectele îmbătrânirii.

Nămolul sapropelic este acel strat sedimentar ce se extrage de pe fundul apelor lacului și care este foarte bogat în substante organice și minerale considerat, mai ales de localnici, o adevărată comoară a naturii. Testat și de noi! 🙂

Pe lângă faptul că aici, ai posibilitatea să beneficiezi de împachetări cu nămol direct de la sursă, timp de câteva zile, mai poți să vezi ce înseamnă să trăiești într-un loc unde singurul lucru pe care îl auzi dimineața este cocoșul sau păsărelele cântând.

Pensiunea Perla Neagră din Câineni Băi este o oază de liniște, îngrijită de dimineață până seară de soții Dobrică, mari iubitori de animale, care ne-au fost ca și părinți o perioadă de patru zile cât timp am fost stat la ei.

Am simțit atmosfera familiară, prietenoasă și confortabilă precum și gustul autentic al mâncărurilor de acasă gătite cu atâta drag de doamna Dobrică. Ne-a surprins cu fiecare masă pregătită și pe lângă faptul că, majoritatea ingredientelor folosite sunt ecologice și din propria grădină gătește cu foarte mare grijă pentru fiecare persoană care trece pragul casei sale. 

Grădina este mare cât vezi cu ochii și este perfectă pentru a te odihni pe bancă sau pur și simplu să te întinzi pe iarbă și să privești cerul.

Dacă dorești să ai parte de o ședere ca acasă, această pensiune nu doar că se va ocupa de tratamentul propriu zis cu nămol dar se vor asigura că toată șederea ta începând de la confortul patului până la mâncare servită, vor fi ireproșabile și nu pentru că le ești client ci pentru că sunt oameni cu drag de oameni iar asta li se citește în privire.

Pentru prețul de 100 lei (toate mesele incluse) și 50 lei/ tratamentul cu nămol (pers/zi) poți avea parte de toate acestea și mult mai multe, iar dacă vei considera că este prea scump gândește-te că toate aceste eforturi sunt de foarte multe ori de neprețuit. Și că oamenii care iubesc locul în care trăiesc, se îngrijesc de natura înconjurătoare și de toți cei cu care interacționează nu pot avea un preț. 

Cu drag de călătorii și locuri de poveste,

Cosmina

Datele de contact de la Pensiunea Perla Neagră Câineni Băi aici.

Echipa Zig Zag prin România