Cheile Dâmbovicioarei mi-a garantat unul din acele momente de deja-vu, când ai sentimentul că ai mai trăit o dată momentul respectiv în trecut. Am avut senzația că am ajuns din județul Argeș direct la Cheile Bicazului din județul Neamț, în doar o secundă, atât de bine se aseamănă pe alocuri. Însă, aceste chei au personalitatea lor ca fiecare loc din România.

Cel mai important afluent al Dâmboviței ce izvorăște din versantul sudic al Vf. La Om (2230 m), Dâmbovicioara a săpat harnică în formațiunile de roci un canion mirific ce se întinde pe o lungime de 6 kilometri.

Eroziunea apelor râului a creat cele mai ciudate forme de-a lungul cheilor, cu turnuri, goluri și creste ascuțite. Stâncile înalte sunt impunătoare și mărețe pe alocuri depășesc chiar 200 de m.  Pereții verticali sunt preferați de cei mai experimentați alpiniști datorită dificultății traseelor.

Peisajele întâlnite de noi pe o parte și pe alta a cheilor au fost ca o gura mare de aer proaspăt.

E plăcut să îmbinăm munca de teren cu cea de birou. Ne face să fim mai activi și ne crește dorința de a descoperi mai multe locuri. După o plimbare pe chei abia așteptam să ne întoarcem și să scriem despre ele.

Am parcat mașina și ne-am deplasat, la pas, printre chei admirând peisajele spectaculoase. Mai auzeam, pe ici, pe colo, un sunet de pasăre zburătoare și simțeam vântul cum ne mișcă părul. Ce frumos! Să închizi ochii și să nu-ți dorești să fii în altă parte decât aici! Așa arată fericirea mea când călătoresc! 🙂

Cu drag de călătorii,

Cosmina

 

 

Echipa Zig Zag prin România