Bistrița ne surprinde în fiecare zi. Probabilitatea să servești cina sau să-ți bei cafeaua într-un monument istoric este foarte mare. Așa s-a întâmplat la Casa Rapsodia.

Din exterior, arată ca un muzeu și imediat te duce cu gândul la monument istoric, însă interiorul îți oferă mult mai multe surprize. Pe fiecare masă găsești gravate citate ai marilor autori, încăperea este elegantă, cu un aer cald și primitor.

Am deschis meniul și ne-a întâmpinat povestea locului care confirmă faptul că te afli într-un loc special:

„Casa Rapsodia, în care vă aflați, este monument istoric de arhitectură al Bistriței. În încăperile ei s-a tezaurizat timpul unui secol în care personalități ale regalității și ale președenției au ocupat-o cu destinații particulare. Rapsodia aparține acum tuturor bistrițenilor. Ea a devenit un spațiu public, oferind cu generozitate oaspeților arta gastronomică, artă plastică, o atmosferă inedită și arhitecturală.

Misterele și legendele casei sunt infuzate în pereții construcției și ele se vor destăinui celor care vor deveni prieteni cu locul și care vor reveni pentru a-i descoperi farmecele.

E timpul Rapsodiei! 

E timpul ca Bistrița, istoria și arhitectura ei românească să fie îndrăgite de bistrițeni și cunoscute de oaspeții din țară și din lume.

 E timpul Rapsodiei!”

Clienții se pot bucura şi de creaţiile unor artişti autohtoni deoarece găzduiește o galerie de artă permanentă iar cei dornici să facă un cadou deosebit le pot achiziționa.

Am simțit și noi că „E timpul Rapsodiei!” așa că am decis să ne lăsăm purtați de inspirație și să dăm mai departe povestea locului care ne-a plăcut enorm.

Ție în ce monument istoric îți place să servești cina? 

Cu drag,

Echipa Zig Zag prin Romania

Articol scris de Cosmina

Fotografii realizate de Oancia Iulian şi Acăprăriţei Elena Andreea

 

Echipa Zig Zag prin România