Traseele cele mai interesante și atrăgătoare au fost întotdeauna cele pe care le-am redescoperit singuri, la pas, lăsându-ne cuceriți de vreme, loc și poveste. În județul Prahova, fără îndoială, sunt multe locuri care aduc în fața turistului poveste și experiență.


Se făcea că acum câteva săptămâni era o vreme destul de rece pentru drumeții și noi prea nerăbdători să nu ieșim la plimbare. Am ales, de data aceasta, un punct panoramic din Sinaia, pentru că v-am mai spus într-un articol anterior, ne place foarte mult la înălțime.

Atât de frumoasă era vremea, soarele strălucea pe cer puternic și razele lui nu încetau să ne lumineze traseul. Am mers o porțiune cu mașina, drumul fiind practicabil și pe jos, apoi am luat-o la pas. Nu încetam să ne mai bucurăm de priveliște!

După ce am parcurs o vale, în stânca se putea vedea deja Poiana Regală apoi în față, aproape de Cabană se văd stâncile și pădurea.

În apropierea cabanei se pot observa scările care urcă spre stânci. Iarna, dacă nu ești echipat corespunzător, s-ar putea să fie o adevărată aventură urcușul. Noi am urcat scările pe picioare (plus genunchi) și am coborât alunecând. A fost interesant!


Cred că am fost primii care au vizitat stâncile în acea zi, deoarece nu erau urme prin zăpadă așa că am avut noi plăcerea de a marca terenul și ne-am lăsat urmele papucilor ca dovadă că Zig Zag a fost pe-acolo!

Stâncile Franz Joseph și Poiana Regală, se află la 1270 metri și au fost locurile cele mai frecventate de monarhii României pentru plimbări şi petreceri câmpeneşti atunci când erau vizitați de oaspeţii de seamă ai Casei Regale.

Traseul are 3,5 km din zona parcului Dimitrie Ghica din Sinaia către Poiana Regală, de la treptele din faţa gării, treci de Mănăstirea Sinaia, apoi urci spre drumul către Cota 1400 şi se desprinde la dreapta, un traseu marcat cu bandă albastră. Tot pe traseu poți vizita și Stânca Sf. Ana, dacă ești atent la marcaje nu ai cum să o ratezi.

De la Stâncile Franz Joseph se pot vedea panorame încântătoare și liniștite asupra Văii Prahovei de unde și povestea că regele Carol I a venit aici cu împăratul Austro-Ungariei care a rămas profund impresionat de frumusețile și măreția zonei.

La fel și noi!

Dacă și pe voi v-au atras cât de cât imaginile noastre, crede-ne… realitatea bate fotografia!

De aceea, ne propunem să venim și timp de vară pentru a retrăi experiența. Ceea ce te invităm și pe tine să o faci!

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România