Drumul către Grădinile Romane te încântă cu așezări pitorești și priveliști care se deschid de pe marginea lui ca o binecuvântare, mai ales pentru turistul în căutarea unei vacanțe care să îi aducă din plin doar bună dispoziție.

Odată intrați în comuna Chirițeni, facem stânga și mai parcurgem 500 metri până în punctul unde aplicația de gps ne anunță că am ajuns.  Porțile pensiunii sunt larg deschise iar priveliștea spre lacul Bicaz îți taie răsuflarea. Acesta este doar începutul unui weekend neașteptat de relaxant. Pansament pentru suflet, așa cum îmi place să spun, mai ales când descoperim locuri menite să te reîncarce cu energie pozitivă.

Și ce poți să îți dorești mai mult în aceste timpuri atât de provocatoare decât să te retragi într-un spațiu al confortului și liniștii depline?

„Wow! Natură cât vezi cu ochii” este prima noastră reacție când am ajuns aici, deoarece pensiunea se bucură de un cadru natural de excepție de 7000 mp cu o curte imensă unde vara sunt așezate mese și spații de relaxare pentru oaspeți chiar pe marginea lacului.

Foto: Grădinile Romane

Grădina pensiunii este o splendoare și poate găzdui cele mai frumoase evenimente cum ar fi cununii civile și religioaseprecum și evenimente corporale sau tabere.

Camere cu totul excepționale, începând de la design până la impecabilitatea așternuturilor și confortul oferit de paturile mari și pernele pufoase. Deschiderea camerelor spre terasă sau balcon cu priveliștea spre lac sunt parte din relaxarea la care cu toții râvnim.

Restaurantul decorat cu bun gust oferă un meniu variat menit să satisfacă gusturile oricărui client. Micul dejun este descântat cu produse provenite de la producători locali din zonă sau din grădinile și livezile pensiunii.

Pe toată perioada sejurului am avut încredere în recomandările ospătarului Adi care parcă citea gândurile în materie de pofte. Vinurile Grădinile Romane, marca 1000 de chipuri, asociate perfect cu preparatele delicioase au fost vis iar deserturile o simfonie pentru papilele gustative.  

„Omul sfințește locul” și spunem asta după ce am avut ocazia să o cunoaștem personal pe Ana Maria Ardeleanu, persoana care se dedică trup și suflet acestui proiect. Cu o energie imensă și un optimism de neimaginat, ea supraveghează îndeaproape evoluția acestui loc și este orientată spre a dezvolta turismul românesc implicând pe toți cei din comunitate.

Mi-am dorit un loc unde oamenii să se simtă alintați și răsfățați, ne spune doamna Ana cu sclipire în ochi.

Confirmăm faptul că locul acesta ne-a sfințit și pe noi cu liniște sufletească de păstrat pentru mult timp de acum încolo. Să mulțumim, ar fi prea puțin, pentru cele două zile petrecute aici, așa că ne vom asigura că drumurile noastre vor trece mereu pe la Grădinile Romane măcar pentru a ne deconecta de la graba aceasta zilnică din care uităm uneori să mai evadăm.

 Foto: Grădinile Romane

Se preconizează o vară pe placul tuturor celor care își planifică vacanțele în locuri unde vor avea parte de experiențe turistice complete. Se pregătesc activități precum: tir cu arcul, plimbări cu barca sau caiacul la apus, relaxare pe iarba, cinema în aer liber și multe alte eveniment pe care doamna Ana le planifică în detaliu.

Activități și atracții turistice 

Dacă alegi să petreci un sejur aici, vom menționa câteva experiențe turistice recomandate de către gazdele Grădinilor Romane, multe dintre ele testate și de noi.

Trasee montane pe Masivul Ceahlău

Ne bucurăm de natură și relaxare parcurgând traseele marcate spre Masivul Ceahlău cu impresionantul traseu spre Vârful Toaca și Cascada Duruitoarea precum și multe alte trasee inedite alături de ghizi autorizați.

Traseele ghidate pe Via Ferrata

Condimentăm cu aventură șederea și mergem pe traseele ghidate pe Via Ferrata Astragalus aflat în Cheile Şugăului – Munticelu, un sit Natura 2000 și Via ferrata Wild Ferenc Lacul Roșu.

Parcul Național Vânători Neamț

Nu puteți trece prin Neamț fără să intrați în „Ținutul Zimbrului” care a primit anul acesta cea mai importantă recunoaștere de până acum: locul întâi mondial în celebrul top exclusivist. Așa că treceți pe lista voastră și Parcul Național Vânători Neamț recunoscut ca adăpostind una dintre cele mai mari rezervații de zimbri din Eruopa. Aici veți putea avea parte de Safari cu zimbri puteți observa zimbrii în elementul lor natural, dar și alte specii din fauna carpatină.

O călătorie în judetul Neamț vă va oferi oportunitatea de a vizita o parte dintre mănăstiri, să admirați arhitectura religioasă moldovenească și să vă bucuri de bogația spirituală a oamenilor din această regiune precum: Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Sihastria, Schitul Sihla cu peștera Sfintei Teodora, un loc de pelerinaj ascuns în munți, printre stânci. Traseul dintre mănăstirea Agapia și schitul Sihla, vă vor purta printre păduri seculare de o rară frumusețe.

Cu drag de călătorii te provoc să accepți invitația la deconectare în Grădinile Romane și să ne lași impresiile tale în comentariu.

Cosmina

 

Echipa Zig Zag prin România