La 3 ani distanță de momentul când totul părea ușor și simplu, când nu știam ce provocări ne așteaptă sau nici nu ne trecea prin minte că nu vom rămâne în forma noastră inițială, suntem tot aici!

După jumătate de țară străbătută în zig-zag, 21 de județe care ne-au fost casă pentru cel puțin 40 de zile…. suntem tot AICI!

Astăzi este zi de aniversare și vreau să scot la iveală câteva adevăruri din Casa Zig Zag, așa cum îi place lui Ionuț să spună, 11 motive pentru care nu am obosit sau ca niște răspunsuri la întrebarea:

-Și…mai puteți?

-Da, mai putem! Și mai vrem!

Pentru că…

  1. De 3 ani de zile, ACASĂ nu mai este de mult locul de unde ne-am făcut bagajele în 2014.
  2. Ne hrănim intens cu povești de viață pur românești, câteodată până la lacrimi pentru că știm că România tocmai ne-a scos în cale un om trecut prin experiențe și putem să învățăm de la el.
  3. Ni se alătură echipei oameni cu poftă de călătorii, care devin din voluntari niște prieteni, pe care știi că te poți baza la bine, la greu și în orice moment provocator al proiectului.

      4. Străbatem dealurile și munții cu prețul unui picior rupt sau o bărbie zgâriată, julituri și alte dureri nebănuite.

#Cetatea Rupea, Brașov

5. Ne supărăm pe echipamentele care ne dau bătăi de cap și mai cumpărăm câte o saltea gonflabilă când știm că e posibil să ne mutăm pentru câteva zile, de la hotel la prieteni.

6. Ne tachinăm că ne trezim după ora 9 dimineața neștiind că de fapt s-a lucrat la un video pentru județul Mureș până la 4 dimineața.

7. Suntem nemulțumiți că nu se ajunge la cină de grija muncii de teren și a fotografiilor cu apusuri care îți mângâie sufletul.

#Paltinis, Sibiu

8. Ne propunem să ne trezim la ora 4 înainte țăranilor de rând și când ajungem pe deal ne dăm seama că ei de mult și-au încărcat căruțele cu fân.

#Biertan, Sibiu

9. Descoperim locuri fascinante și dacă trebuie să facem curat înainte să o fotografiem atunci punem mâna pe mânuși și saci fără să ne plângem că alții înaintea noastră nu au fost în stare să o facă.

#Pestera Chiraleș, Mureș

10. Atingem pentru prima dată lutul și învățăm de la un tânăr de 21 de ani cum să îl transformăm într-o cană din care să bem.

#Marinel, Saschiz, Mureș

11. Pentru că… Zig Zag prin România continuă să crească, să descopere și să învețe.

Am luat pulsul echipei și îți spun că suntem tot aici trup și suflet, călători prin România și ne simțim exact ca la început: plini de pasiune, bucurie, entuziasm și dorință de a descoperi țara noastră care ne este atât de dragă.

Chiar dacă Zig Zag prin România își schimbă forma, căci astăzi suntem 6 membri, mâine 8 și peste câteva zile nu mai încăpem toți la o masă de 12, îți promitem că scopul nu-și va pierde din esență, excursia își va atinge destinația finală și vom arăta lumii întregi cea mai frumoasă carte de vizită a României.

Pentru că iubim ceea ce facem și suntem în stare să mergem până în pânzele colorate ale României pentru ea! 

La mulți ani, Zig Zag prin România! 

Cu drag de viață,

Cosmina

 

Echipa Zig Zag prin România