Încântătoare în orice anotimp și preferată de mulți pe timp de iarna, stațiunea Poiana Brașov a reușit să ne surprindă zilele trecute cum nu a mai făcut-o de mult. Stabilisem perioada când vom ajunge în zona și vremea nu arată să fie prea prietenoasă, ba mai mult scria clar că va ploua exact atunci când urma să ne cazăm la Chic Studio Silver Mountain.

În ciuda vremii ploioase ne-am bucurat să găsim un apartament modern, curat, confortabil, complet mobilat și cu una dintre cele mai utilate bucătării pe care le-am întâlnit în călătoriile noastre.

Nu ne-a lipsit nimic, apartamentul fiind conceput după gusturile celor mai pretențioși turiști, ba mai mult sticla de vin de pe masă ne-a alinat supărarea că afară picura când noi voiam sa facem, de fapt, un om de zăpadă.

Însă, nu mare ne-a fost surprinderea să vedem a doua zi dimineața cum fulgii mari de zăpadă au acoperit întreaga Poiana și era o vreme ideală de bulgăreală.

Am pornit în plimbare dis de dimineață și prima oprire a fost la pârtia pentru copii, unde ne-am dat cu sania preț de câteva minute până ne-au înghețat mâinile. Ne-am delectat cu mâncăruri tradiționale într-o atmosfera de vis la Stână Turistică Sergiana.

După prânz am urcat pe Postovarul cu Telecabina Capra Neagră unde erau – 10 grade și nu vedeam la doi metri în față precum și un vânt care bătea puternic. Acest lucru ne-a determinat să facem stânga împrejur și să ne întoarcem imediat, însă nu aș putea spune același lucru despre skiorii de toate vârstele care își făceau drum pe pârtie la vale.

Conform Wikipedia, schiorii coboară de pe vârful Postavaru încă din anul 1895, iar în 1906 a avut loc primul concurs de schi.  Astăzi, Poiana Brașov dispune de mai multe pârtii cu grade diferite de dificultate, pretabile atât pentru schiorii începători și avansati, dar și pentru experți. Starea pârtiilor poate fi verificată aici.

Ulterior, ne-am delectat cu o plimbare prin Brașovul proaspăt nins.

Pentru noi aceste locații sunt preferate de fiecare dată când venim în zona și oricât timp alegi să petreci în Poiana Brașov, cu siguranță nu te vei plictisi având multe obiective turistice de vizitat și activități interesante de făcut în funcție de anotimp. Vezi cele 15 motive să vizitezi județul Brașov, alege ce îți place și dacă mergi pe recomandările noastre sigur nu vei fi dezamăgit.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România