O altă pasiune a mea este echitaţia sau mai pe româneşte călăritul. E bine aşa? Pasiunea asta am cules-o de când eram mică, de la bunicul meu. El mă lua mereu cu el pe câmp şi mă urca călare pe cal.

De la el am învăţat cum să ţin hăţurile în mână. Am aflat că deşi caiii sunt foarte mari au o sensibilitate mai accentuată faţă de celelalte animale.

Nu mai călărisem un cal de câteva luni bune şi îmi doream mult asta sau măcar să îl mângâi, aşa că după cum spune cartea „Magia” legea atracţiei a funcţionat…

Am fost la un interviu pentru personalităţile noastre de pe site, din Vişeu de Sus, unde l-am întâlnit pe domnul Alessandro. Un om deosebit, cu o poveste foarte interesantă şi plină de învăţături, poveste ce o găsiţi pe siteul nostru.

Întâmplător sau nu, domnul Alessandro avea aceeaşi pasiune ca şi a mea, aşa că şi-a făcut o herghelie. Ne-a invitat în grajd să îi vizităm şi să îi fotografiem pe căluţi, în timp ce ne spunea povestea lor. Eram ca un copilaş neastâmpărat. Mă bucuram atât de mult când i-am văzut încât m-am apropiat să-i mângâi. Erau bine îngrijiţi, chiar puternici dar blânzi.

În timp ce îi fotografiam, mă încerca un gând:

„- Oare mă voi plimba cu calul meu preferat din herghelie?”

“-Daaaaaaa !!! ”

Ne-am întors în compania domnului Alessandro pentru a termina interviul. Deodată îi sună telefonul şi îi spune persoanei de la telefon să pregătească trei cai…

Inima mea urma să primească ce îşi dorea. Ochii de copil îmi străluceau.

Auzeam caii cum nechezau. Abia aşteptau o plimbare, erau nerăbdători.

Ne-am îndreptat către cai unde ne aştepta domnul Petrea, îngijitorul; un om atât de pasionat şi iubitor de cai. M-a urcat direct pe calul preferat. Era o iapă pe nume Tiţa.

Iubitorul de cai m-a îndrumat pe tot parcursul călăriei mele, povestindu-mi cu atâta pasiune şi căldură despre ce face el, despre cai şi copiii care vin la echitaţie.

Domnul Petrea m-a făcut să îmi doresc mai mult să îmi cumpăr minim un cal.

Fericirea stă în lucrurile mici aşa cum fericirea mea a fost dată de doar o jumătate de oră de călărit.

Se vede şi în poză nu?

[mashshare]

ZiggY

Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.

Echipa Zig Zag prin România