DSC_0714

Copilăria, cu jocurile ei frumoase… Jocurile dezvoltă atenția copiilor, spiritul de echipă și de fairplay.

Am descoperit în Sighetul Marmației un domn care a inventat jocul Muzicando. Sincer? Spre rușinea mea nu auzisem de el. Dar nu-i nimic, acum aflu direct de la sursă – domnul Gicu.

Ne-am întâlnit la Hotel Flamingo, fiind invitați la o partidă de joc cu domnul Gicu și ”asistentele” lui, Ana și Agnes. Ne-au primit cu brațele deschise și plini de căldură.

Când m-am uitat pe masă ei deja începuseră un joc. Masa era plină de cărți colorate, în culorile curcubeului, și fiecare avea câte un instrument muzical și nota muzicală aferentă acesteia.

M-au atras imediat culorile, tema jocului și designul. Ce să-i faci?  Îmi plac culorile și muzica.

Domnul Gicu, alături de ajutoarele lui ne-au explicat cu mult calm și dedicare cum se joacă jocul și care sunt regulile, iar apoi am trecut la fapte.

Te prinde jocul. Am petrecut alături de ei câteva ore bune, însă nu ne-am plictisit. Mereu aflam ceva nou despre joc și muzică, punctaj și lucru în echipă.

Am învățat că, cu aceste 56 de cărți se pot juca alte 4 jocuri, Muzicando, Parada, Glissando și Sarabandă. Trebuie doar să știi notele muzicale și să vrei să înveți.

Domnul Gicu, un om minunat, nu a venit cu mâna goală de acasă și ne-a adus un pachet de cărți Muzicando, crescându-ne astfel dorința de a juca mai mult.

Muzicando, un joc ce ne va însoții pe tot parcursul excursiei și pe care îl vom recomanda cu siguranță.

[mashshare]

ZiggY

Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.Aici va aparea parerea lui ZiggY.

Echipa Zig Zag prin România