Viaductul „Poiana Teiului” traversează Lacul Izvorul Muntelui și este puncte de legătură între Moldova, Bucovina și Transilvania.
Trecând viaductul se poate observa, în mijlocul apei, Stânca Piatra Teiului care a fost menționată și în opera literară „Baltagul” scrisă de Mihail Sadoveanu.
 Stânca s-a format în urma procesului de eroziune din aceasta zonă și poate fi observată în toată splendoarea ei de pe viaductul ce traversează lacul. Datorita formei sale și a locului în care se regăsește este cea mai cunoscută stâncă din Neamț.
Denumită de locuitorii zonei Piatra Dracului de acest monument al naturii are diverse legende, printre care faptul că își schimbă locul noaptea și atunci când dracul vine la ea, toate focurile din orașele vecine se sting și animalele tac. Altă legendă menționează un capcaun care fură fetele din sat li le ducea pe munte unde le transformă în stană de piatră cu înfățișări ciudate.
Îndiferent câte legende ai auzi un lucru este cert: acest loc este fantastic zi și noapte. În drumul spre călătoriile tale prin țară, dacă traversezi acest viaduct, să te oprești la un popas aici, ca să poți admira împrejurimile. Apoi, poți continua liniștit traseul după ce ai fotografiat cu ochiul minții Piatra Teiului căci atunci când apa este limpede nu este atât de solitară precum pare căci i se poate observa reflexia în apă.
Cu drag de călătorii,
Cosmina din Zig Zag prin România
Echipa Zig Zag prin România