Turnul Chindiei este un element de apărare ce deţinea un rol dintre cele mai impor­tante în viaţa curţilor feudale în caz de asediu, servind, totodată, ca punct de observaţie şi de pază pentru curte şi împrejurimile ei.

În Turnul Chindiei funcționează o expoziție cu documente, arme şi obiectededicată lui Vlad Țepeș, ctitorul fortificației, un lapidarium la subsolul Casei Domnești ridicate de Petru Cercel, iar în Biserica mare domnească. o expozitie de arta religioasă.

Chindie înseamnă Apusul soarelui – gărzile care erau sus în turn aveau obligația să dea un semnal la apusul soarelui după care porțile orașului erau închise – nimeni nu putea să intre sau să iasă. Supravegheau tot orașul.Turnul este înalt de 27 metri și se poate vizita urcând scările în spirală ale acestuia însă, turnul, pe vremea domnitorilor avea legătură cu palatul și nu avea intrare pe la parter, pe unde astăzi se poate intra spre vizitare.

Din turn vei putea vedea o panoramă asupra orașului.

Complexul Național “Curtea Domnească” este un important centru cultural, un muzeu care respiră, prin monumentele sale, istoria acestei țări, cuprinde 29000 mp și este printre cele mai bine păstrat ansamble medievale din România. Este alcătuit din ruinele Palatului Domnesc, Turnul Chindiei, două lăcașuri de cult, crama și baia domnească și este locul unde istoria românilor s-a scris o perioadă lungă de timp.

Citește aici despre toată experința la Curtea Domnească din Târgoviște.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România