Dacă vii dinspre Călărași și te îndrepți spre Fetești, mai exact la 16 km, un indicator amplasat pe partea dreaptă va semnala prezența Mănăstirii Coslogeni care se află de-a lungul Dunării. Nu doar acest aspect te va face să o remarci ci și faptul că turnul inconfundabil maramureșan te va atenția de la 1 km distanță că trebuie neapărat să tragi pe dreapta.

Chiar în fața mănăstirii este amplasată o mică parcare unde poți lăsa mașina. Te dai jos și începi să o cercetezi pe toate părțile. Intri, căci doar așa poți să îți dai seama ce frumusețe ascunde acest garduri înalte și albe.

O liniște deplină te întâmpină în curte și un verde crud te face să te oprești.  Surprinzi momentul cu ochiul minții și mai faci doi pași. În stânga o barcă amenajată îți atrage atenția.

În partea dreaptă este fântâna cu picturi, locul unde se sfințește în zi de sărbătoare apa.

Numele mănăstirii vine de la o veche cruce de piatră numită Crucea de Leac, fiind considerată făcătoare de minuni. Ea a fost concepută pentru a ajunge la Fetești însă mai multe întâmplări a făcut ca ea să nu mai poată fi mutată.

Astfel ea a rămas aici fiind ulterior ridicată și biserica. Crucea datează de sute de ani și are la baza ei un izvor de apă dulce. Oamenii vin anual să se roage la ea, existând și multe cazuri când aceasta aduce minuni în viața lor.

Intrarea este liberă.

Cu drag,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România