Hai să-ti spunem povestea garanției pe viață.

Noi călătorim destul de mult cu mașina, de 4 ani de când am plecat in Zig Zag prin Romania.

Am omis în schimb un lucru. N-am fost niciodată prea atenți la cauciucurile pe care le foloseam, până anul acesta când a trebuit să ne schimbăm anvelopele de vară. Din mai multe căutări m-am oprit pe site-ul Anvelope.ro datorită sloganului – Specialistul tău în anvelope. În gândul meu zic .. chiar am nevoie de un specialist.

M-am uitat după modele după care am intrat pe blog si am citit cele 5 probleme frecvente ale anvelopelor. Atunci mi-am dat seama că merită să aflu mai multe.

Având curiozitatea unui consultant am verificat detalii despre companie. Mi-a plăcut cum și-au declarat misiunea: “Să furnizăm rapid si eficient anvelope alături de servicii pe care le adaptăm si le dezvoltăm permanent.”

Am mers puțin mai departe să aflu și viziunea celor de la Anvelope.ro – Să depășim așteptările clienților noștri în domeniul comerțului online și www.anvelope.ro sa devină principalul magazin online destinat vânzării de anvelope. “ Mhhh..sună bine.

A apărut între timp ceva și n-am reușit să finalizez comanda, dar le-am trimis un email cu detalii și dimensiunea anvelopelor.

Vorba aia – “ lucrează cu specialiști ” dacă vrei să ai o viață mai ușoară și sigură.

Partea cea mai frumoasă a fost că ei au citit emailul si au aflat mai multe despre noi si de ziua mea, Mihaela Din, Managerul Comercial ne-a trimis un set de anvelope Davanti DX390 cu garantie pe viață.

Ce înseamnă, de fapt, garanție pe viață ?

Pentru mine înseamnă garanție pe viața mea, a echipei mele, certitudinea că atât timp cât voi fi pe drum, anvelopele vor rezista condițiilor de rulare și îmi vor oferi siguranță.

Măcar anvelope rezistente să avem dacă la drumuri mai avem de lucrat.

Garanția pe viață înseamnă garanție până la limita de uzura de 1,6 mm. Astfel pe toată durata de utilizare a acestora, orice defect de producție apărut poate fi constatat, urmând a se înlocui produsul sau contravaloarea acestuia în funcție de uzura lui.

Modelul Davanti DX 390 este o anvelopă de vara cu performanță înaltă potrivită pentru mașinile cu un număr mic de pasageri, ca a noastră.

După aproape 3000 de km rulați pot să-ți confirm 3 beneficii obținute :

1.Sunet de rulare foarte redus.  M-am îndrăgostit de cât de silențioase sunt chiar și atunci când dau în gropi. 🙂

2.Aderență excepțională. Am tras puțin de ele, atât la viteză mare, cât și pe asfalt umed și drum forestier cu noroi. Am fost foarte încantat la frânări bruște și la viteze mari cât de bine au reacționat.

3.Consum mai mic de combustibil. Condiția este ca anvelopele să fie montate corect și să aibă presiunea corectă, iar direcția să nu aibă probleme cu unghiul de fugă sau alte elemente importante. Noi am simțit o reducere a consumului cu un procent 1-2 % la un plin de combustibil, chiar si cu aerul conditionat permanent pornit.

Later Edit: Fiindcă am fost foarte mulțumiți de anvelopele Davanti noi am ales în continuare anvelopele de iarnă Davanti Wintoura.

Când ar trebui să fie montate anvelopele de iarnă?

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, ci sunt obligatorii în orice altă lună a anului în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Davanti Wintoura

Acum tehnic vorbind anvelopele de iarnă au compusii de cauciuc care le păstrează moi la temperaturi sub 7grade Celsius. Dacă temperaturile scad constant sub 7 grade Celsius anvelopele de vară își pierd din performanță și nu mai pot oferi siguranță mașinii, acesta fiind momentul potrivit cand ar trebui le schimbi. Profilul unei anvelope de iarnă este diferit de cel de vară, având blocurile de cauciuc mai înalte și mai distanțate, contrar celor de vară.. Anvelopele de vară conțin compuși de cauciuc din cauza cărora la temperaturi scăzute devin rigide, asemănător unui plastic, punând în pericol întreaga mașină. Imaginează-ți că o mașină cu cauciucuri de vară pe perioada iernii este exact ca o sanie.

Ce se întâmplă dacă ești prins cu anvelope de vară pe zăpădă, gheață sau polei?

În primul rând vei lua o amendă frumușică, iar în al doilea rând riști să rămâi fără certificatul de înregistrare al mașinii, primind doar o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Află dacă Anvelopele Davanti sunt potrivite sau nu pentru tine de pe blog.

Ca să te las un mesaj de final, doar atât am de spus: Acordă atenție anvelopelor tale! Îți pot salva viața! Drumurile lungi aduc tot timpul surprize!

Dacă ai nevoie de suport, scrie un email sau contacteaza-i pe partenerii nostri de la Anvelope.ro. Vor fi bucuroși să te ajute!

Cu bine,

Marian ( inginerul) din echipa Zig Zag prin Romania

Echipa Zig Zag prin România