Închide ochii! Vreau să facem un exercițiu de imaginație.

Imaginează-ți o Românie curată! Cu apele ei cristaline pe marginea cărora îți place să îți scufunzi gândurile și munții ei fantastici pe care urci gândindu-te cât de bine te vei simți când vei ajunge în vârf.

Cu dealurile ei atât de pictorești și peisajele care îți fură privirea….

Dar STAI! Uite un deșeu aruncat la întâmplare!

Ce faci? Îl ridici? Sau îl lași moștenire stănepoților tăi?

Noi le ridicăm și le cărăm, uneori chiar sute de metri, până găsim un loc special amenajat, chiar dacă nu ne aparțin. Ne frustrează enorm comportamentul celor care nu se îngrijesc de natură ca și cum ar fi casa lor.

Oare când le vin în vizită musafiri îi întâmpină cu un morman mare de deșeuri în mijlocul sufrageriei?

Să ne imaginăm că natura este sufrageria casei noastre, unde clar este tot timpul curățenie. Ea trebuie păstrată permanent curată, pentru propria noastră bunăstare sau pentru acei vecinii ăia care nu ne sunt dragi, dar care sunt atenți la fiecare colț din casă, să vadă cât de gospodari suntem.

Sunt sigură că la birou, unde noi ne petrecem majoritatea timpului, nu vom găsi coji de portocale, banane sau semințe sub masa de lucru. Exact așa trebuie să fie îngrijită și natura!

Te rog, atunci când mergi în vizită la mama natură, păstrează curățenia! Și dacă vei găsi un pet aruncat la întâmplare, ridică-l și aruncă-l acolo unde îi este locul!

Un gest mic pentru o Românie mai curată!

Pe 15 Septembrie este Ziua internațională a curățeniei, iar la inițiativa Lets Do It Romania, toți românii sunt așteptați să își aducă contribuția pentru o țară mai curată. La nivel internațional 150 de țări își unesc forțele și fac curățenie în jurul lor. Asta face ca această inițiativă civică să devină cea mai ambițioasă de până acum.

Este ziua în care nu contează cine a aruncat deșeurile. Este ziua când nu mai căutăm vinovații ci ne transformăm în DOERS: oamenii ăia faini care fac lucrurile să se întâmple și nu caută scuze. Nu contează unde ești, poți contribui la această inițiativă oriunde în lume.

Cum funcționează?

Click aici www.letsdoitromania.ro și înscrie-te apăsând butonul roșu. După înscriere vei avea acces la harta deșeurilor și astfel vei putea să selectezi județul unde vrei să faci curățenie. Citește normele de siguranță și în ziua cu pricina înarmează-te cu saci și mănuși, pentru că nu se știe exact câți voluntari vor fi. Fă-ți un selfie, invită-ți toți prietenii să participe la inițiativă și să păstreze România curată la fel ca sufrageria casei lor!

Nu uita că poți raporta prezența deșeurilor prin aplicația Word CleanUp.

Hai să facem România curată!

Cu drag de călătorii și natură curată,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România