Comuna Perişoru este situată în nord-estul judeţului Călăraşi la aprox. 47 km de orașul Călărași și 30 km de Fetești.
Mi-a atras atenția o fotografie din dronă postată pe Shutterstock (banca internațională de fotografii) și am spus că neapărat vreau să ajung acolo să ridic drona. Vântul bătea destul de tare și mai pierdeam din semnal, dar în final am reușit să obțin cadrul mult dorit. Așa că dacă treceți pe aici să nu uitați că are formă de romb. De altfel se poate observa și de pe Google Maps. 🙂
Cu drag de călătorii,
Cosmina
Te așteptăm pe blog la secțiunea Călărași pentru mai multe aventuri din acest județ și pe pagina noastră de facebook Zig Zag prin România pentru mai multe călătorii din toată țara.
Ultimele postari ale lui Echipa Zig Zag prin România (vezi toate)
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Bună ziua,
Știu că „O imagine valorează cât 1000 de cuvinte”, dar uneori și cuvintele își au rostul lor. Iar textul de mai sus nu ne lămurește deloc în privința formei localității respective sau a istoriei sale. E adevărat că asemenea informații se găsesc greu în anumite cazuri; am „săpat” puțin și am descoperit câteva indicii, nu foarte multe, dar care ne oferă câteva idei. Să vi le spun și Dvs.
Nucleul satului Perișoru a fost format de familii de oieri coborâți dinspre Carpați la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea în mănoasele câmpii dinspre Dunăre. În urma reformei agrare din 1921 familiile stabilite în bordeie aici și veteranii care au luptat în Primul Război Mondial au fost împropietăriți cu pământ. Între anii 1921-1924 a fost elaborat planul așezării, în jurul unui parc central fiind trasată structura de ulițe sub formă de romb.
În jurul parcului circular în care s-au plantat și specii rare de arbori se concentrează acum viața administrativă a comunei: primăria, școala (înființată în 1927), biserica „Adormirea Maicii Domnului” (construită între anii 1936-1944), căminul cultural, monumentul deportaților din Bărăgan, poșta, diverse magazine.
Este posibil ca locuitorii acestui sat să fi lucrat/contribuit și la Herghelia Jegălia, situată foarte aproape de Perișoru, herghelie înființată în 1921 și care asigura nevoile de cabaline ale armatei.
Călătorii frumoase!
Foarte interesant ce ne-ați spus! Va mulțumim mult de tot. Chiar nu se găsesc informații foarte usor despre acest sat. O zi frumoasa si numai bine!