Vremurile s-au schimbat. Și aduc cu ele multe provocări și oportunităti.

Astăzi cea mai mare provocare este și cea mai mare oportunitate și anume: volumul mare de informații disponibil la doar un click distanță.

Însă, pentru a reuși într-un proiect sau într-o activitate e nevoie de mai mult decât doar o informație.

Am simțit asta pe pielea mea, când am pornit proiectul Zig Zag prin România.

  1. Inspirația.

De unde îți iei sursa de inspirație pentru a porni sau pentru a continua?

Pentru mine Zig Zag prin România a fost o continuare a unei perioade de maximă energie, cea a stundenției. În 2012 m-am întors după 5 luni de studiu în Spania, în urma unei burse Erasmus. În acele 5 luni am vizitat aproape toate orașele mari din sudul Spaniei și mi-au marcat viața pentru totdeauna. Călătorille la fiecare 2 săptămani începuse să fie un obicei de care nu mai puteam scăpa. S-a dovedit că nici astăzi nu am scăpat 🙂 fiindcă acum călătoresc aproape non-stop.

  1. Networking-ul

Oamenii pe care îi cunoști și cu care te înconjori îți vor schimba viața. Când m-am întors din Spania în Iași, cu mintea mai deschisă de la atâtea călătorii, am început să ies mai des la evenimente. Așa am cunoscut foarte multi oamenii din domenii diferite care m-au influențat să cresc. Am început să citesc mai des, mi-am ales mentori și apoi am început să-mi fac planuri de viitor.

Mi-aduc aminte că în 2013 m-am dus la 2 interviuri de angajare unul la o bancă și altul la o firmă mare de imobiliare, doar ca să fac networking si să-mi dau seama ce vreau defapt. Interviul de la bancă nu mi-a plăcut, însă pe cel de la imobiliare o să-l țin minte toată viața. Era o doamnă foarte stimată, carismatică și directă care m-a invitat să stau pe scaunul ei si să completez un chestionar de personalitate. Mi-a spus zâmbind: ”Fă-te comod ca și cum tu ai fi șeful și completează te rog acest formular! Te las aici liniștit și mă întorc când termini.”

Cand s-a întors am povestit puțin despre mine, însă ea nu-si lua ochii de pe chestionarul completat. M-a întrebat – “Marian de când vrei să începi lucrul? “

Sincer, am fost foarte speriat că urma să mă angajez și-am întrebat-o de ce sunt eu bun pentru postul respectiv de consultant.

Atunci mi-a răspuns – “ Marian, în chestionar sunt întrebari care îmi arată calitățile unui candidat potrivit. Rezultatele tale sunt medii și poti să crești însă ai o calitate care le întrece pe toate – aceea de a termina lucrurile pe care le începi. Aș putea să merg linistită să dorm că știu sigur tu o să termini treaba”.

Acest răspuns mi s-a întipărit și de fiecare dată când vreau să renunț îmi aduc aminte de ea. Dacă vrei să știi numele ei, ca să mergi și tu la un interviu, lasă-mi un mesaj :).

  1. Evoluția


Exact ca un copil care crește trebuie să fie și modul în care tu privesti lucrurile, mereu curios. Totul depinde de tine, dacă vrei să înveți sau nu. Tendințele vin și pleacă, oamenii vin și pleacă însă dacă știi ce se întamplă în jurul tău, vei putea lua decizii mai ușor și mai potrivite pentru proiectul sau activitatea ta.

Nu e un secret, însă până și acțiunea fără directie poate aduce o direcție.

Te Invit pe 5 octombrie la Webstock, cel mai mare eveniment de social media din România, unde bineînțeles vei avea parte de multă inspirație, networking și momente AHA.

Proiectul Zig Zag prin Romania a fost nominalizat la categoria Publishing, categorie unde se regăsesc cele mai faine proiecte de conținut cu un volum mare de informații.

M-aș bucura să ne găsim acolo! 🙂

Cu drag și spor,

Marian din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România