Încep acest articol prin a spune că nu există județe sărace (așa cum multora le place să afirme) ci doar județe puțin promovate. Județul Călărași se bucură de oameni care valorifică, pe acoluri, turismul și este un județ cu potențial mare. Poate sună a clișeu dar vreau să-ți explic.

Marile județe ale României sunt deja vizitate de mii de turiști pe zi, pe când cele mai mici nu se bucură de un renume. Însă, ce am observat noi de-a lungul timpului este că fiecare județ are personalitatea lui iar treaba noastră a bloggerilor este să îl descoperim și să-l facă cât mai cunoscut.

Călărași ne-a introdus în lumea pescuitului. Deși nu am servit bunătăți din pește atât de des pe cât am făcut-o în Deltă, ne-am bucurat de aceste locuri și ne-am dat seama că mersul la pescuit poate fi într-adevăr comod, relaxant și plăcut.

Am realizat un top al locurilor de pescuit amenajate din județul Călărași vizitate de noi. Nu putem să vorbim aici de popularitatea bălților, căci nu suntem experți în domeniu. Noi vrem să evidențiem calitatea serviciilor de cazare și alimentație oferite de acestea căci la asta ne pricepem. Detaliile despre regulament sau tipuri de pește din baltă le puteți verifica dând pe click pe linkurile din articol.

Să începem! 🙂

Într-un cadru natural și cu fermă proprie Taverna Gruiu este la doar 30 km de București. La o aruncătură de băț, cum ar spune unii prieteni. Aici papilele noastre gustative au înnebunit la prima îmbucătură de brânză de vaci. Am savurat un mic dejun copios și delicios, un gust care nici nu poate fi comparat cu cel de platic din comerț.

Animalele din fermă sunt crescute în mediul lor natural și pot fi vizitate chiar de turiști. Aici sunt crescute vaci Limousine, oi Suffolk, porci de Mangalița și struți, printre altele. Căsuțele din lemn sunt primitoare, călduroase și au un aspect interesant de căbănuțe de munte. Dacă înainte acest loc era doar stufăriș printre care abia se distingea apa, astăzi este o oază de liniște.

Mi-am dorit un loc din care să nu mai vreau să plec, spune proprietarul acestui minunat domeniu, care chiar a reușit să ne facă să nu mai vrem să plecăm. Tot aici se regăsește o cramă cu vinuri din soiuri fine, un parc de joacă pentru copii, un foișor și o terasă amplă. Pentru alte informații sau curiozități puteți să vizitați site-ul Taverna Gruiu.

Continuăm de data aceasta la 50 km de București, Benga Lake este un loc mai puțin cunoscut printre turiști.Aproape deAutostrada Soareluiși semnal mai slab la telefon, e un loc perfect dacă vrei să te deconectezi. Căsuțele sunt amenajate una lângă cealaltă și au formă de bungalow (cu etaj). Liniște deplină și departe de aglomerația orașelor în acest loc seara doar greierele grăiește.

Balta Solacolu are 8 căsuțe utilate și dotate cu foișor individual, create special pentru familii sau cupluri.

Există foișoare separate și amenajate pentru cei care nu vin să se cazeze. Dispune de restaurant cu terasă și piscină cu sezlonguri. Regulamentul acestei bălți îl regăsești aici.

Balțile Călăreților sunt 3 la număr. Se află la 40 km de București și sunt dotate cu foișoare de lemn, curate și coșuri de gunoi amplasate foarte aproape de ele.

În cadrul complexului de alături care se numește La doi pescari se pot servi băuturi, dar sunt excluse servirea meniurilor deoarece este un restaurant de evenimente și este deschis doar în weekend. Căsuțele de la Balta Călăreți sunt micuțe și frumoase, înconjurate de verdeață.

Balta Sulimanu cunoscută și Balta lui Dan Bitman este amplasată chiar lângă Benga Lake. Are 4 căsuțe de lemn dotate cu hol, baie, cameră de zi și acces imediat în terasa complexului.

Tot aici se regăsești și A2Wake – singurul parc de wakeboarding din România pe 5 stâlpi din România.

La o simplă căutare pe Google vei descoperi foarte multe bălți de pescuit în Călărași, multe dintre ele nu sunt dotate cu foișor sau locuri de cazare dar până la urmă bunicii noștri se așezau pe un mic scăunel și cam atât era tot ce le trebuia pentru a se bucura de o zi relaxantă la pescuit.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România