Știi cine ne scoate din casă? Curiozitatea … și soarele de la Cascada de sub Siclău 🙂 

După ce ne-am cazat la Hotel TTS din orașul Covasna, eram nerăbdători să ieșim în cercetarea zonei. Cine ar sta în cameră atunci când soarele încă mai zâmbește pe cer? Hotelul a fost plasat perfect, parcă strategic, foarte aproape de obiectivele la care ne-am propus să mergem.

Cascada de sub Siclău am găsit-o cu ajutorul gps-ului. Indicatoare, din păcate nu sunt, care să ne îndrume spre cascadă dar dacă, de unde te lasă google maps, mergi după sunetul apei știi sigur că ești foarte aproape.

Așa am procedat. Poteca ce duce către cascadă era acoperită cu zăpadă și abia se zăreau câteva urme vechi de papuci. Auzeam din ce în ce mai tare zgomote făcute de apă. Bucățile de zăpadă se izbeau una de alta parcă special să mă ghideze.

Când am ajuns la marginea potecii care ducea în vale spre cascadă, am văzut-o. Nu este înaltă dar este cu siguranță, cum mulți spun, una din cele mai frumoase. Peisajul de iarnă, cascada înghețată, banca acoperită de zăpadă și apa care își făcea loc harnică printre sloiurile de gheață….a fost unul din cele mai frumoase peisaje de dimineață.

Dacă ești fără gps, foarte aproape de Planul Înclinat, pe partea dreapta este o parcare unde poți lăsa mașina și de acolo în câteva secunde ajungi la cascadă.

Pentru mai multe povești despre oameni și locuri din județul Covasna și nu numai te aștept pe blog și te învit să călătorești alături de noi urmărind periplul nostru zilnic pe pagina de facebook Zig Zag prin România.

Cu drag de călătorii,

Cosmina

 

Echipa Zig Zag prin România