În portul orașului Tulcea, dacă iei la rând unitățile de cazare, s-ar putea să te pierzi printre opțiunile care îți sunt oferite. Dacă vei căuta ceva obișnuit, cel mai probabil vei trage pe dreapta la primul hotel de 3 sau 4 stele ancorat în pământ. Dar, dacă vrei ceva cu adevărat relaxant și spectaculos, te invit să descoperi Hotel Sincron Delta.

Hotel Plutitor Sincron Delta a fost, pentru mine cel puțin, unul dintre locurile de cazare cele mai memorabile din România, de până acum. Pentru că, de cele mai multe ori, căutăm să fim cât mai nonconformiști și avem ocazia să schimbăm opțiunea de cazare, la fiecare patru zile, putem să facem o astfel de afirmație.

Să fii cazat pe apele Dunării, la bordul unui hotel plutitor de 4 * pare un lucru obișnuit pentru unii și extrem de uimitor pentru alții. Cel puțin acestea au fost reacțiile prietenilor noștri, după ce au văzut unde am petrecut noi primele 9 zile în județul Tulcea.

Aici ușile pontonului îți sunt deschise de Tase, omul de bază al familiei Deaconu de mai bine de 20 de ani. Vei face un tur al încăperilor, care te vor face din prima să te simți cu adevărat în vacanță.

Nu am să uit niciodată zâmbetul de încântare de pe chipul surorii mele, când și-a văzut apartamentul unde urma să se cazeze. L-a întrebat pe soțul ei dacă îi place și nu aveai cum să nu citești bucuria din ochii lor.

Hotelul are 6 camere duble și două apartamente, de-a dreptul confortabile și cu toate facilitățile necesare. Senzația cea mai frumoasă dimineața era să ridic capul de pe pernă și să văd cum curge Dunărea. Atunci când bărcile mai trec pe lângă hotel, vei începe să simți valurile foarte ușor sub tălpi, o senzație extrem de plăcută, cu care m-am obișnuit încă din prima zi.

Terasa pentru plajă, de deasupra hotelului, a fost relaxarea după care am tânjit în fiecare dimineață la cafea și seară după ce ne întoarceam din drumeții și petreceam timp frumos la un pahar de vin.

Punctul culminant al șederii de 9 zile la Hotel Plutitor SincronDelta a fost croaziera pe Delta Dunării de 3 zile. Da! Trei zile, zi și noapte în inima Deltei, departe de forfota orașului și mai aproape de sălbăticia naturii pe care doar acest loc binecuvântat ți-o poate oferi.

Am colindat canalele Dunării în ritmul de mișcare lent al hotelului și mai făceam cu mână, din când în când, să salutăm pe cei care treceau cu bărcile, pe lângă noi. Am învățat lecția de ecologie de la domnul timonier care ne-a spus că natura trebuie respectată și plasticul reciclat.

Am servit bunătăți pescărești pregătite de gospodinele locului și deserturi cu care adormeam noaptea în gând.

Deschideam geamul când se lăsa soarele și simțeam cum briza aerului de Dunăre ne mângăie fața. Stăteam și priveam apusul cum se reflecta în oglinda apei și nu puteam să nu simt mulțumirea deplină că m-am născut într-o țară atât de frumoasă și înzestrată. Parcă mi-aș fi dorit să stau o veșnicie așa, în liniștea naturii și calmul sălbăticiei.

Asta mă face să cred că nu poți să spui că ai văzut Tulcea, dacă nu ai pornit, în cel puțin o croazieră, pe Delta Dunării. Noi vă recomandăm echipa Sincron Delta care nu doar că ne-au fost prieteni dragi încă de la început dar ne-au făcut să ne simțim acasă chiar și pe apă.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România