De 1 Iunie am primit un cadou.  Copiii din Ansamblul Stifilina s-au adunat dis-de-dimineață la Bianca în curte și după câteva pregătiri logistice am pornit împreună spre Cerna.

Am participat la Coșia de la Cerna pentru prima dată. Este un obicei străvechi al întrecerilor de cai, acompaniat cu o atmosferă tradițională dată de porturile populare demne de admirat la copii și adulți, la care adăugăm cântecele tradițional Dobrogene ce răsunau din partea scenei. Totul a fost de vis! Vremea călduroasă și atmosfera de sărbătoare.

Încă din perioada interbelică, locuitorii din Cerna obișnuiau să organizeze întreceri de cai, denumit și ‘de-a coşia’ – adică ‘fuga’) concurs unde s-au oferit premiile constând în bani și diverse produse. În alți ani s-a ținut și în Vișina, un sat aproape de Jurilovca.

Caii erau vânjoși și frumoși. Câțiva dintre ei nu au făcut față distanței și se opreau înainte de terminarea cursei. Unul dintre ei a fost preferatul meu. Avea ochi deschiși la culoare de spuneai că te hipnotiza pe loc.  M-a cucerit!

O domnișoară, Alexandra Maxim, tânără și pasionată de cai arăta foarte bine în costumația de echitație și părul blond. Așa că am oprit-o să îi surprind momentul.

Dacă îți plac caii sau ai participat la echitații, lasă-ne un comentariu cu locul unde ai trăit o expriență frumoasă alături de aceste animale deosebite.

Cu drag de călătorii,

Cosmina

Echipa Zig Zag prin România