La mulţi ani, România!

 

Dragă România,

Astăzi, pe  1 decembrie e ziua ta!

Astăzi, numele tău se citeşte pe buzele celor care te locuiesc dar şi pe cele ale românilor care sunt departe de tine, prin toate colţurile lumii!

Astăzi ţi se aduc coroane de flori! Multe discursuri şi parade militare, concerte şi evenimente îţi sunt dedicate!  Oamenii îşi aduc aminte de procesul anevoios prin care ai trecut ca să ajungi să fii aşa cum eşti acum.

Ai mai avea nevoie de încă un elogiu ?

Ne poţi spune: Sunt destule!

Suntem de acord cu tine! Tocmai de aceea îţi scriem…ca unui bun camarad de călătorie!

Ce îţi putem spune noi, tinerii zig zaggeri ?

Acum un an şi trei luni noi am părăsit confortul caselor şi slujbelor noastre din Iaşi, pentru că tu, România, ne-ai convins! Nu ştim nici acum exact cum ai făcut-o dar cert este faptul că ai reuşit!

Ne-ai convins…

Să fim suficient de curioşi încât să ne punem întrebări precum: „ De ce să nu te cunoaştem mai bine? De ce nu noi? Dacă nu acum, atunci când?”.

Să fim suficient de lucizi încât să trecem peste unele convingeri mizerabile care plutesc în jurul numelui tău: „N-ai ce să faci în ţara asta”, „Dacă rămâi aici o s-o duci greu, în afară e mai bine”, „Oamenii  nu te respectă”, „Românii sunt pricepuţi dar nu sunt uniţi” şi multe altele!

Să renunţăm la aşteptări false:

-altcineva ar trebui să aibă grijă de noi

-ar trebuie create mai multe oportunităţi

-mai bine plecăm în străinătate

– Statul trebuie să facă şi să dreagă pentru turism, educaţie, economie, pensionari, tineri , agricultură, câini vagabonzi, poluare şi toate provocările cu care ne mai confruntăm zilele astea. Serios? De parcă statul nu e format tot din oameni…

-românii nu ştiu să-şi aprecieze semenii

Şi multe, multe altele!

 

România, chiar ne-ai inspirat…

La mulţi ani, România!

în 2014, 1 decembrie ne-a prins în Baia Mare, Maramureş.

-Să pornim la un drum de câţiva ani prin fiecare judeţ al tău înarmaţi cu entuziasm, credinţă, ceva aptitudini şi o prietenie care ne leagă.

să renunţăm la aşteptări şi pretenţii  stupide. În schimb, ne-ai învăţat că dacă vrem ca lucrurile să se schimbe e musai ca noi să fim alţi oameni…Oamenii pe care i-am accepta bucuroşi ca prieteni sau mentori! Ne-ai îndemnat să ne privim în interior şi să dăm piept cu frica, lenea, scuzele, vina, ignoranţa şi alţi demoni care urâţesc existenţa omului. Apoi ne-ai pus să ne suflecăm mânecile şi  să trecem la MUNCA, fiecare în pătrăţica lui, cu ce ştie să facă mai bine…comunicare, scris, vânzari, marketing, fotografie sau programare web.

-să ne „reglăm” ochii, mintea şi inima aşa încât să vadă locurile splendide pe care le deţii şi oamenii care te fac o ţară mai bună, nu prin vorbe mari, ci prin exemplul lor personal.

-să acţionăm zilnic ca să fim oameni mai buni. E o muncă care nu se va termina nici după ce te vom fi vizitat în întregime.

După un an şi trei luni de călătorie ne-ai ajutat să descoperim …

Romania

Traseul nostru de până acum. Da click pe fotografie pentru mai multe detalii! 🙂

-Nouă judeţe din cele 41 ale tale: Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehendinţi.

-sute de locuri şi obiective de o rară frumuseţe unele deja foarte cunoscute, altele recent descoperite dar şi unele lăsata în paragină.

România

Câteva dintre sutele de locuri vizitate…

-sute de români, dar mai presus de toate, oameni care te iubesc şi au încredere că tu poţi fi spaţiul potrivit în care copiii lor să crească. Aceştia ne-au primit cu braţele deschise, încurajându-ne să le înţelegem principiile de viaţă şi meleagurile natale! Le suntem recunoscători pentru încrederea şi sprijinul pe care le-au oferit  iniţiativei Zig Zag prin România! Ei ne-au învăţat că SE POATE orice, când îţi doreşti dar şi pui serios osul la treabă. 🙂

Zig Zag prin România

Anul trecut, alături de Asociaţia BAFI din Rădăuţi, Suceava.

-proiecte valoroase în domeniile turismului şi educaţiei care se întâmplă sub nasul şi de care nu am fi auzit altfel.

propria putere interioară

Da, ne-ai pus la încercare de multe ori! Ne-ai arătat prin diverse situaţii  că suntem oameni cu puncte tari şi în acelaşi timp, cu  slăbiciuni, care stau tot în puterea noastră să le depăşim.

Ne-ai  spus în mai multe feluri că, dacă vom dărui din toată inima şi fără ăşteptări vom primi de sute de ori mai mult!

Aşa am început să publicăm materiale foto-video şi scrise care să vorbească despre cele văzute, auzite sau înţelese. Unde ? Pe acest blog şi pe diversele noastre canale de social media. O vom face în continuare, cu siguranţă, cu şi mai mult entuziasm!

România

La finalul ultimului judeţ parcurs până acum, Mehedinţi!

Ai  avut dreptate!

Toate aceste experienţe ne fac să ne simţim bogaţi şi norocoşi!

Ştii ce?

Abia aşteptăm să-ţi vizităm locurile şi să-ţi cunoaştem oamenii din celelalte judeţe rămase!

Suntem la casele noastre acum, ca să-i revedem  pe cei dragi. Ne pregătim însă pentru revederea cu tine.

Zig Zaggerii îţi urează LA MULŢI ANI, ţie, România şi tuturor românilor, de pretutindeni!

Nu ne putem abţine ca la finalul acestui mesaj…

Să nu fredonăm puţin versurile trupei Voltaj:

Îmi cere inima s-o mai spun o dată
Asta e ţara mea, jur că-i minunată
Cei care simt la fel, să-nceapă nebunia
Din toată inima, pentru România

PS: Ţi-am pregătit şi un mic  material video, chiar din Iaşi, locul de unde a început toată aventura asta!

Roznovanu, Iaşi, România

Echipa Zig Zag prin România