Este luna Iunie deja și nu știm cum a trecut atât de repede timpul. Parcă mai ieri petreceam vacanța de iarnă prin Harghita și abia așteptam drumețiile pe dealurile României pe timp de vară. De 1 Iunie am avut o drumeție spre Lacul Iacobdeal pe care abia așteptam să-l surprindem în fotografii și de care ne-am bucurat deplin.

Înainte de asta am participat la Coșia de la Cerna unde am văzut pentru prima dată o întrecere între cai, iar copii de la Ansamblul Stifilina erau îmbracați tradițional și erau toți un zâmbet și o veselie.

Revenind la Lacul Iacobdeal vă spun că este situat în Munții Măcinului la doar 20 km de Măcin. Mai exact, în apropierea localității Turcoaia. Nu este foarte bine marcat cu indicatoare, așa că dacă nu întrebi înainte un localnic sau nu te informezi din sursele online, s-ar putea să te rătăcești.

Îl găsești oricum pe Google Maps, deci sigur vei ajunge la destinație. Este un lac antropic ce s-a format într-o veche carieră de granit acum zeci de ani.

Dinamitarea unei galerii a stimulat apa din pânza freatică și s-a inundat locul unde, astăzi, este lacul care nu ar avea mai mult de 20 m adâncime. Este locul perfect pentru scăldat pe timp de vară, în special de către cei tineri. Alimentarea acestui loc se face natural, subteran și din precipitații.

Este de culoarea smaraldului iar împrejurimile sunt fantastice. De jur împrejur vei regăsi dealuri pe care să te cocoți, dacă vrei o perspectivă fotografică cât mai cuprinzătoare a lacului. Noi am ridicat și drona ca să o vedem ca din avion și am ajuns la concluzia că este un loc care merită vizitat și de ce nu, un loc unde să te poți relaxa și poți petrece câteva ore bune.

Deși, este un loc privat cumpărat de un domn de profesie scafandru, tu nu vei plăti nicio taxă de intrare așa că te vei simți în largul tău să faci ce vrei. 🙂

Cu drag de călătorii,

Cosmina

Echipa Zig Zag prin România