Zărești o așezare perfect aranjată imediat ce ieși din orașul Tulcea spre localitatea Mahmudia. La prima curbă, casele tradiționale îți apar ca niște mici piese de lego.

Cu cât te apropii mai tare, îți dai seama că ele nu sunt jucării, ci imită perfect casele tradițional dobrogene. De fapt, ele imită cele trei canale ale Deltei Dunării, transformate în alei pe care te poți plimba și admira împrejurimile.

Chilia, Sulina și Sf. Gheorghe, sunt cele trei alei care te vor conduce prin satul tradițional pescăresc de la marginea orașului Tulcea.

SAtul pescaresc traditional tulcea zig zag prin România

Fiecare alee este marcată cu un indicator la intrare. Iar casele sunt specifice fiecărui sat pescăresc din Delta Dunării. Ușile sunt descuiate, iar asta face ca plimbarea să fie cât mai frumoasă.

Bați la ușă și nu îți răspunde nimeni. Apeși timid pe clanță, iar un val de aer rece și proaspăt îți inundă nările. Începe să-ți placă și abia aștepți să inspectezi fiecare căsuță amplasată pe marginea aleilor.

Fantastic! Mă mut în Dobrogea, vei spune. Casele de stuf au ceva aparte care te atrage în acestă regiune.

Morile de vânt sunt instalații cu care se măcina cândva grânele. Nordul Dobrogei a fost recunoscută ca fiind zona cu cea mai mare densitate de mori de vânt. În acest mini-sat pescăresc vei descoperi tainele caselor de stuf unse cu lut și a chirpiciului care le fac atât de atrăgătoare și tradiționale.

La câțiva metri distanță este o mini-deltă neexploatată care poate fi văzută de pe Dealul Bididia. Amplasarea acestui loc îl găsești pe google maps, iar la fața locului va fi un ghid care îți va spune câteva cuvinte despre proiect, apoi singur vei descoperi aleile acestui mini-sat al Deltei Dunării.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România