Nu intenționam să scriu acest articol dar datorită faptului că mulți prieteni nu au auzit de stațiunea Mădăraș (deși au trecut prin județul Harghita) și că este o zonă superbă, m-am pus pe scris.

Muntele Harghita este cea mai lungă şi tânără parte a lanţului neoeruptiv din Carpaţii Orientali cu vârful cel mai înalt numit Vârful Mădăraş (1801). El este supranumit şi “muntele sfânt al secuilor”.

Stațiunea Mădăraș – pe placul sufletului nostru

De la baza stațiunii până în vârf sunt de parcurs 13 km de drum forestier plin de zăpadă, pe timp de iarnă dar curățat. Recomandabil ar fi să ai lanțurile de iarnă pentru anvelope, în cazul în care mașina nu urcă la deal prin curbe. Noi am urcat fără lanțuri și a fost foarte ok, datorită lui Marian care are experiența condusului pe timp de iarnă. 🙂 Este o barieră de la baza stațiunii, unde o doamnă te avertizează că trebuie să fii echipat de iarnă și să achiți o taxă de 10 lei/ mașină. Banii sunt folosiți pentru curățarea și întreținerea drumului până sus. Programul barierei este de la 8-17 dar înafară orelor este ridicată și nu te mai avertizează nimeni de starea drumului.

Pe timp de noaptea nu este recomandat să urci, deoarece viscolește destul de tare și poate fi periculos neavând vizibilitate.

Dacă ești norocos, drumul îți va oferi priveliști de poveste. Nu îmi amintesc să fi văzut vreodată o iarnă atât de spectaculoasă cu peisaje parcă rupte din basme. Tot drumul până sus ne-a lăsat cu gura căscată și l-am auzit pe Marian spunând, la un moment dat: Este o minune!

Ceea ce mă face să afirm că sunt norocoasă că am parte de o țară atât de frumoasă.

Pârtia Mădăraș-Harghita este una din cele mai frumoase și spectaculoase pârtii de schi, spun persoanele din jurul nostru. Eu confirm acest lucru.

În primul rând, nu este aglomerată până la refuz cum sunt unele pârtii din România. Este ideală pentru copii (care au pârtie separată pentru sanie sau alte activități) iar timpul de așteptare la teleschi este convenabil.

Informații despre pârtii, teleschi precum și alte activități pe timp de vară le găsești aici (link).

Din vârf se vede o priveliște fantastică asupra depresiunii, Munţilor Făgăraş și Piatra Craiului. Cel mai bine este să vii pentru cel puțin două-trei zile și nu doar una singură, ca să te poți bucura cu adevărat de toată zona de aici.

Noi timp de trei zile nu ne-am săturat să ne plimbăm și să admirăm tot ceea ce ne-a înconjurat. De multe ori trecea ora prânzului fără măcar să ne dăm seama. Am făcut și un video cu drumul de basm până sus (aici).

Copiii cu zâmbetele până la urechi urcau împreună sania la deal transmițând un ecou și o emoție a copilăriei ce trebuie trăită cu aceeași intensitate, la orice vârstă. A fost o plăcere să simțim frigul în obraji și să ne încălzim doar cu gândul că, în curând, vom intra în pensiune să ne încălzim cu un ceai.

Toată șederea noastră a fost asigurată de Pensiunea Sugo care au servicii ireproșabile, din toate punctele de vedere, și este amplasată chiar lângă pârtia de schi.

Mai exact, imediat ce scoți capul pe geam vei vedea cum toți se bucură de zăpadă în felul lor și nu ai vei avea stare în camera. Mai ales că un astfel de anotimp nu merită privit doar de la geam. Hai la Mădăraș!

Cu drag de călătorii te învit în stațiunea Mădăraș, Harghita! 🙂

P.s. Mai multe poze vei regăsi pe pagina noastră de Facebook Zig Zag prin România 

Cosmina

 

Echipa Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România

Cauți informații despre România frumoasă? Aici găsești postări turistice, fotografii spectaculoase, video dinamice și un strop de motivație de la români!
Echipa Zig Zag prin România

Ultimele postari ale lui Echipa Zig Zag prin România (vezi toate)