Poate ai auzit vreodată de Tabăra de scluptură Măgura și ți-a stârnit, cât de cât, interesul. Asta s-a întâmplat și cu noi. Știam că se află la doar câțiva kilometri distanță de Pensiunea Cetățuia – unde eram cazați – așa că nu am ezitat o secundă să ne pornim la drum.
Această expoziție a venit ca o sărbătorire a 160 ani de existenţă a județului Buzăul. Timp de 16 ani, la Măgura au lucrat 163 de sculptori în urma cărora au rămas 256 de lucrări în piatră. Așa a devenit Tabăra la sculptură de la Măgura un loc inedit în Europa și cel mai mare ansamblu național de sculptură în aer liber din țară.
Numele taberei de sculptură este dată de piatra folosită la piesele expuse ce a fost procurată din comuna Măgura. În jurul sculpturilor cresc nuci și peri precum și alți arbuști.
Cu drag de călătorii,
Cosmina din Zig Zag prin România
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Tabara Magura (comuna Tisau), nu de la Magura (comuna Magura este ceva mai departe).
https://turismbuzau.ro/tabara-de-sculptura-magura/
Multumim pentru rectificare! Am inteles ca este foarte cunoscuta ca Tabara de la Măgura de aceea am scris asa. 🙂
Buna. Am vazut la un moment dat un reportaj la TVR international si era prezentat un loc din vestul tarii sau undeva pe langa Cluj ( sau Arad) unde a fost la fel o tabara de sculptura in aer liber…inca sunt statuile dar deoarece nu a fost intretinuta pur si simplu vegetatia a invadat totul. Poate cu ” zigzagprin romania” puteti sa descoperiti mai mult …Toate cele bune.