Cine cunoaște litoralul românesc mai bine decât turistul care se bucură de nisip, apă și soare în fiecare vară? Continuăm să ne comparăm cu litoralul bulgăresc și probabil găsim numeroase motive să îi alegem pe vecinii noștri. Dar, haideți să ne limităm un pic și la tărâmul nostru minunat. Avem cu ce ne lăuda!

Am decis să facem fotografii la toate plajele noastre și să vedem cum se văd ele de sus! Unele sunt magice, iar altele zici că nu-s de la noi! Cel puțin așa a reacționat publicul atunci când le-am lansat în mediul online. Unele plaje ne lipsesc pentru că vremea ploioasă din acest sezonul a fost mai insistentă ca niciodată. Am petrecut multe zile cu ochii pe soarele care nu-și mai făcea apariția.

Să începem! 

Pornim din Vama Veche, o plajă care nu mai are nevoie de nicio introducere. Aici este plaja preferată de cei tineri, în mod special, pentru distracție, nebunii, petreceri și mulți…decibeli!

Continuăm spre Mangalia care are o faleză parcă nesfârșită. Mulți stabilopozi și persoane care făceau scubadiving. Era chiar în Duminica de după o ploaie torențială așa că nu am pierdut timp și am ieșit la fotografiat.

De la Saturn plajele prind forme. Fie par a fi un om cu brațul stâng în sus sau diverse forme de bol sau semicercuri. Depinde cum vrei tu să le interpretezi tu.

Cap Aurora ( foto jos) este o stațiune mai specială pentru Marea Neagră. Este situată pe un promotoriu stâncos dintre pădurea Comorova și mare, iar forma ei este cea mai frumoasă dintre toate, aș spune eu! Aici regăsim stejari și mesteceni printre hoteluri și ape bogate în sulf.

O plajă relativ mică în comparație cu litoralul românesc este Jupiter. Prietenoasă și curățică. Se află la 40 km de Constanța și 5 km de Mangalia și delimitată de câteva golfuri și diguri de protecție.

Trecem în pași repezi la Olimp-Neptun considerată de noi cea mai curată dintre toate. Coșuri de gunoi la discreție cu saci menajeri care erau goliți la câteva ore. Oameni cu bun simț și servicii de calitate de la Cocor Spa Hotel.

O plajă privată ce aparține de complexul Blaxy este curată și îngrijită. Poartă aceeași denumire ca resortul, iar aici este liniște și ferit de ochii lumii. Nu foarte aglomerată și preferată de cei care vor, într-adevăr, să se relaxeze.

Am descoperit cea mai frumoasă plajă sălbatică, plaja de smarald cum imi place mie să îi spun: Tuzla. La doar 15 km de Blaxy Resort. Însă, ea ajunge să fie supra-aglomerată în plin sezon, este deja foarte cunoscută printre turiștii, fiind promovată des pe blog-urile de călătorii.

Continuăm spre Eforie unde ne oprim la Boutique Citadel cu plaja din față și lacul din spate. Un loc ideal pentru cei care vor intimitate, muzică de calitate și mâncare extrem de bine pregătită.

Aici am ascultat seara, sub cerul plin de stele comozi pe canapea, un concert de-al lui Tudor Gheorghe afișat pe panoul din grădină. Probabil și cel mai frumos răsărit văzut pe mare. Mirific!

La câtiva pași mai în față ajungem în Eforie Nord unde am poposit la Hotel Vis.

Un loc liniștit și frumos îngrijit. Este dotat cu spațiu de joacă pentru copii și acces facil la plajă precum și Lacul Techirghiol. Ideal pentru familie și cupluri.

În Constanța este plaja Modern cea mai preferată de părinții care vin în concediu cu copiii. Ușor accesibilă din orașul Constanța și foarte aproape de port.

Cunoscută ca stațiunea tineretului cu o atmosferă mereu veselă și animată, plaja Costinești are lungimea de 1 km și este amenajată în prelungirea satului cu același nume, la doar 30 km de Constanța. Lățimea plajei diferă pe sectoare, în zona Obeliscului plaja este mai înaltă iar spre Epavă plaja este mai îngustă, acoperită cu nisip și mărginită de o faleză joasă.

Dincolo de Constanța ajungem în Stațiunea Mamaia care este foarte preferată în mod special de străini. Ea este dotată și pregătită pentru orice grup de persoane, mai mare sau mai mic. cu preferințe cât mai diverse, pretențioase sau luxoase.

Hotel Nyota este un concept nou în Mamaia și se adresează persoanelor care iubesc locurile intime, liniștea și relaxarea într-un loc mai retras. Construit în stil futuristic și decorat cu bun gust, este un hotel impecabil cu servicii ireproșabile la care lucrează un personal educat și extrem de bine pregătit.

Seara are un aspect interesant iar piscina îți face cu ochiul. 🙂

Înaintăm 18 km până la plaja sălbatică de la Corbu despre care am scris 6 motive să vii să o vizitezi.

Încheiem traseul plajelor românești parcurse la pas de noi, unde noi ne-am simțit extrem de bine, primiți de partenerii noștri care s-au îngrijit constant de nevoile noastre.

Vreau la final să vă transmit un gând ca o propunere: Haideți să păstrăm plajele curate și dacă observăm pe altcineva că nu o face să îi atragem atenția. Cred cu tărie că doar împreună vom reuși să reeducăm turistul care nu pleacă de acasă cu gândul să păstreze locurile pe unde trece curate.

Cu drag de plaje curate,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România