Era o zi prea călduroasă de vară și nu mai rezistam să stăm pe plajă, la soare. Am fi ajuns de nerecunoscut, cel mai probabil, de la prea mult bronz pe piele. Așa că ne-am gândit să facem câteva cercetări și să căutăm experiențe turistice în Constanța. Eram pregătită să încerc orice noutate!

Așa i-am descoperit pe cei de la Dream Explorer care se aventurează pe Marea Neagră, lacurile din orașul Constanța și chiar în Bulgaria, în mod special, cu caiacul.  Dar cine vrea mai multă adrenalină și vrea să se aventureze o poate face cu șalupa, velierul, să facă scufundări sau chiar activități offroad tot alături de ei. Sunt profesionișite, prietenoși și au simțul umorului. Exact cum îmi plac mie oamenii!

Din pricina vremii, care chiar și-a făcut de cap vara aceasta, am reușit într-o duminică să ne mobilizăm cu toții pe Lacul Limanu. Mi-am spus în gând, că fiind prima dată într-o astfel de expediție mă simt mai în siguranță pe lac decât pe Mare. Într-un fel acest gând mi-a potolit emoțiile până a ajuns mașina care remorca 8 caiace.

După o sesiune de informare, în prealabil, despre cum trebuie să ținem padelele, cum să le folosim, cât de întinse să fie picioarele și anumite restricții pe care le aveam pe apă am început să plecăm câte doi cu caiacul. Ne-am pus vestele de salvare, apoi împreună cu Marian am rămas ultimii să urcăm în caiac pentru a face poze dar și ca să mai prelungesc emoțiile. S-a urcat Marian primul, apoi a venit momentul când nu aveam cum să mai dau înapoi.

Hai, sus! Întâi stângul, apoi dreptul… în timp ce Ioan îmi spunea cum să urc și ținea de caiac. Ne-a spus: Fără mișcări bruște și stați liniștiți că nu s-a întâmplat să se răstoarne nimeni cu noi.

Ok, parcă mă simt mai bine mi-am spus în gând.  Emoțiile erau date și de faptul că mi-am dorit enorm să ridic drona din mijlocul lacului pentru o poză de grup și speram să nu o culeg din apă. În final, mi-a reușit totul așa cum speram și asta doar datorită echipei.

După primele mișcări cu padelele, văzându-mă în mijlocul lacului mi-am dat seama că nu aveam de ce să am emoții. Caiacul era foarte stabil și tot ce aveai nevoie era forță în mâini.

Patru ore a durat expediția noastră și au fost suficient timp cât să mă simt mai puternică în forțele proprii. Vremea a fost perfectă, vântul adia ușor.  Ne-am oprit în portul cu veliere și la întoarcere am mai făcut un popas pe mal pentru o degustare sau baie în lac.

Pentru mine experiența a fost încă o dovadă că încrederea în partenerul de caiac și munca în echipa te vor aduce mereu, în siguranță, la mal. Iar după 4 ore cu caiacul pe lac, fără probleme aș merge și pe Marea Neagră tot cu echipa Dream Explorer. Încă o frică învinsă!

Și da, caiacul merge în zig-zag și tot la destinație ajunge.

Cu drag de expediții noi,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România