Mascote si costume populare Maramures

Era odată ca niciodată…
Și de nu ar fi scris, mai departe nu ar putea fi zis.

Exact unde te afli acum, exact în acest moment, exact așa cum simți, ascultă.

Într-un univers transcendental, se observă printr-o lunetă o regenerabilă planetă.

Cică i se spune Pământ…dar dacă vrei să continuu, te rog fii atent/ă.

Un alb strălucitor acoperă toate culorile pământului.

Vântul adie în reprize înspre toate zările, apa se ghemuiește luând formă de cristal, pământul s-a învelit și toată lumea la casă s-a stabilit. Acum oamenii erau sub acoperișul propriu, precum broasca țestoasă cu carapacea ei, într-o profundă siguranță.

Acest lucru a făcut ca oamenii doar să se ocupe de supraviețuire. Locul de muncă și casa. Pur și simplu nu-și dădeau seama că sunt niște suflete moarte, doar că încă nu era oficial. Rutina se instalase.
Curajul unui călător.
În acest ținut îndepărtat s-a născut un băiat. Din doi părinți, pe cât de frumoși pe atât de leneși. Paradoxal, energic mai era  și Ziggy se numea . Frumos ca cerul senin creștea și ca soarele strălucitor zâmbea.

Visul lui era ca oamenii să se schimbe, să fie iarăși : spirite vesele și călătoare prin timp și spațiu, să reînvie precum pasărea phoenix din propria cenușă.

Se pare că educația, sistemul și anturajul nu-i dădeau nici o șansă. Strat peste strat Ziggy avea o latură misterioasă și asta i-a hrănit ambiția. Testa binele și răul. De bine făcea, bine primea. De rău făcea, nu murea – se călea, și tot bine-i  convenea.  În urma acestor teste și-a sedimentat convingerea de care ceilalți oameni din jurul său nu o mai accesau. El vedea partea pozitivă în toate cele din lung și din lat. Și-a dat seama că el este schimbarea pe care vrea s-o vadă în lume.

Destinul oamenilor salvat de-un călător.

Și așa a pornit curajosul Ziggy cu entuziasm prin toate ținuturile lumii. Avea tolba plină cu visuri, răbdare, perseverență, ambiție, voință și  multe alte cadouri.

Pe oameni îi lumina pe unde trecea și vestea tot în zare se ducea.

De erau probleme Ziggy ajuta oamenii să găsească soluții.

De era lene aducea motivația în discuție.

De erau copii le dădeau jucării.

De era rutină Ziggy crea voie bună.

De era întuneric din tolbă scotea lumină.

Din ținut în ținut voioșia și bucuria spiritului Ziggy a reușit să fie parte din sufletele oamenilor de pe acest Pământ. Astfel Ziggy cel ambițios, a brodat armonia între copii, adolescenți, părinți, bunici și străbunici, fie ei băieți sau fete, printr-un spirit vesel și iubitor.

Spiritul călător al lui Ziggy este prezent  astăzi peste mări și țări, și sărbătorit în inimile oamenilor.

Semnele doveditoare sunt la tot pasul în această lună de decembrie. Masa îmbelșugată, garderoba călduroasă, veselia molipsitoare, buzunarele prospere și  cadourile dăruite.

Și ca să nu uitați, spuneți la surori și la frați,

Cu a sa tolbă Ziggy, călător nesătul,

Să-mprăștie cu veselie cadoul avut pentru toți:

Omul bun face anul, nu anul bun face omul.

Sărbători cu veselie,

Capătul de grai se-ncheie.

Călător falnic,

Cu barbă împletită-n spic,

Fără poveste nu e nimic.

Carnati afumati - Maramures

Echipa Zig Zag prin România