Suntem foarte încântați de fiecare dată când ne plimbăm prin locurile noi. Descoperim povești interesante și oameni frumoși la fiecare pas. Asta este activitatea de bază la noi în echipă… în fiecare zi. Și ne place, ne bucurăm, și vrem mai mult. Chiar dacă uneori simțim că este obositor abia așteptăm următorul traseu, după ce ne odihnim.

Județul Tulcea abundă de locuri interesante la tot pasul de nu-ți ajunge o lună să stai și să le vezi pe toate. V-am povestit zilele trecute de plimbarea cu barcă pe Balta Piatra Fetei iar astăzi vreau să scriu despre un traseu mai scurt dar interesant. Un traseu care poate fi practicat în orice zi din săptămâna, mai ales duminică, pentru că implică și vizitarea unui lăcaș de cult.

Am pornit alături de Dan de la CNIPT care cunoaște traseele din Măcin ca în palmă iar nouă, cu ajutorul lui, ne este mai ușor să ne organizăm. La ieșirea din Măcin spre Cerna, un indicator te va ghida pe drumul pietruit care duce spre Mănăstirea Izvorul Tămăduirii.

Unul dintre cele două drumuri duce în curtea mănăstirii iar cel de-al doilea te va conduce, în dreapta, spre Izvorul cu apă rece și limpede denumit Fântâna de Leac, chiar la poalele Munților bătrâni ai Dobrogei. Izvorul are și o legendă tristă scrisă chiar pe panoul informativ.

Poienița din fața mănăstirii are și un loc de campare unde măcinenii își petrec relaxați zilele călduroase de sărbătoare la iarbă verde. Traseul continuă de la Izvorul Fântâna de Leac spre stânga către Vf. Fântâna de Leac, Valea Șerparu și Sfinxul din Măcin, asta dacă îți dorești mai multă aventură.

Cu cât înaintezi spre vârf panoramele devin din ce în ce mai cuprinzătoare și absolut fascinante. Ne-am aventurat spre Sfinxul din Munții Măcinului, traseu despre care poți citi mai multe aici.

Despre alte trasee și obiective turistice din zona Măcinului te îndrum spre site-ul prietenilor de la Centru de Informare Turistică aici.

Cu drag,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România