De la drumul principal care taie Bucovina în două, schimbăm direcția către nordul județului Suceava. În localitatea Frumosu, chiar în mijlocul munților, pe valea Moldoviței, poposim la familia Ciocan, gazda noastră de la pensiunea Perla Brazilor. Peisajele autentice din mediul rural sunt la tot pasul, la fel și pajiștile pitorești, brazi falnici și foioase în culori trăitoare. Și cu această primă imagine în minte, pășim în restaurant. Suntem întâmpinați cu o ciorbă rădăuțeană și poale-n brâu aburinde, ușor rotofeie și doldora de arome, dar nu înainte de-a ciocni cu un păhăruț de afinata făcută în casă. 

Perla-Brazilor-Pensiune-Cazare-Bucovina

Foto dronă: Cosmina Carmen

Perla Brazilor e o pensiune deschisă în 2003, care oferă servicii de cazare în 15 camere duble, triple, apartamente și suite. Tariful de cazare include și două mese pe zi, iar acesta poate fi consultat cu un click aici.  Indiferent de camera pe care o vei alege, priveliștea de la geam va fi către munte. 

 

Pe lângă partea de cazare, Perla Brazilor are amenajat un centru spa, unde oaspeții sunt invitați să se relaxeze. Zona de spa include o piscină, un ciubăr, saună uscată și o salină. Toate acestea, alternate cu sesiune de plimbări în aer liber în apropierea pensiunii sau poate chiar o tură până la liziera pădurii, sunt o rețetă bună pentru relaxare în Bucovina. Un secret și o recomandare a gazdelor e să te plimbi dimineața cu picioarele goale prin iarba plină de rouă.  În plus, tot în exterior, se află și o livadă cu leagăne, dar și cu spațiu de joacă pentru copii. 

Despre bucătăria bucovineană știm din experiență că farmecă pe oricine, iar aici, pe lângă poalele-n brâu, mai gustăm și prăjitura cu mere, dar și preparate din carne și salamuri făcute în casă. Un aspect de apreciat este faptul că majoritatea materiei prime este furnizată din ferma proprie a pensiunii. Atmosfera familiară de la fața locului, ospitalitatea gazdelor, împreună cu beneficiile aerului de munte, fac din pensiunea dintre munți un loc potrivit pentru o escapadă de la cotidian. 

Fotografii de © Ionuț Teoderașcu

___________________________________________________________

Pentru a descoperi Bucovina în detaliu, îți mai recomandăm:

1. Parcul de Agrement Ariniș, din Gura Humorului – 23 km distanță (parc de aventură, tir cu arcul, salt în gol de la 12 m, piscină interioară și exterioară)

2. Megatiroliana de la Palma, în pasul Ciumârna – 27 km distanță (cea mai lungă tiroliană din România, are 1100 m lungime)

3. Mocănița Huțulca – 15 km distanță (trenul parcurge 12 km de linie îngustă prin satele dintre Moldovița și Argel, iar la capăt vei găsi un restaurant în aer liber cu produse locale)

4. Pârtia de schi Șoimul, Gura Humorului – 23 km distanță (în vârful pârtiei a fost inaugurat recent un turn panoramic, de unde poți admira obcinile Bucovinei)

5. Mănăstirea Moldovița – 10 km distanță

6. Mănăstirea Sucevița – 41 km distanță

7. Mănăstirea Putna și Chilia lui Daniel Sihastru – 78 km distanță

8. o vizită în atelierul de Ceramică Neagră, de la Marginea – 50 km distanță

9. o sesiune de schi (în sezon) pe pârtia Rarău, din Câmpulung Moldovenesc – este cea mai lungă pârtie din nordul țării (2850 m lungime) – 20 km distanță

Poți consulta, de asemenea, articolele călătoriei noastre în zig zag prin județul Suceava și alte recomandări de activități de pe meleaguri bucovinene.

Nicoleta Felea