16368_539004319563060_6186749636289074755_n1

” Undeva, în pădurea de lângă mănăstirea Vorona, într-o zonă retrasă și umbrită însuși Alexandru Ioan Cuza venea la acest stejar, Probabil găsea aici o oază de liniște, își aduna gândurile și o țară întreagă se punea în mișcare. Astăzi se numește Stejarul lui Cuza. ”

Zig Zag prin Botosani – Hyperlapse

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

ZiggY

Stejarul lui Alexandru Ioan Cuza

Oaza de linişte a lui Alexandru Ioan Cuza

 În apropierea mănăstirii Vorona am făcut cunoștință cu masivul stejar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.Nu a fost prea dificil să ne dăm seama de ce poartă acest nume… De departe, se zăreau crengile impunătoare de un verde închis. Trunchiul său masiv avea o scoarţă groasă pe post de armură, ca și cum ar fi fost un general de vază. 

Postura lui ne aduce aminte de verticalitatea lui  Alexandru Ioan Cuza în situațiile limită cu care s-a confruntat.
Frunzele vii şi lucitoare sunt asemenea influenței pe care a lasat-o în domeniile în care s-a implicat.La fel ca orice copac, stejarul  are și crengi uscate, ceea ce înseamnă că Alexandru Ioan Cuza a fost un om cu puncte slabe, dar care a știut cum să compenseze prin punctele sale tari…de aceea va rămâne mereu în istorie.

Echipa Zig Zag prin România