10343524_539002212896604_7837407919091646122_n1

„Prima oară o naţiune moare, când i-a murit cultura. Istoria rămâne, dar ea rămâne scrisă. Dar când a murit cultura, când nu ştii să-ţi educi un copil, să-l creşti, să iubească şi să meargă înainte pe făgaşul pe care l-ai creat tu…bun, puţin, pătrăţica aia…şi nu-l canalizezi spre ea, tu pieri. Eu mâine-poimâine am pierit. Dar dacă n-am în urma mea câţiva copii să meargă înainte cu gândul deschis să împingă pătrăţica aia, un pic mai în faţă, ca naţiune ne pierdem. ”

Zig Zag prin Botosani – Hyperlapse

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

Aceasta este parerea lui ZiggY !
ZiggY

Conversație în versuri: povestea unui poet „zurliu”

Era o zi însorită de toamnă. Aerul era ușor răcoros, iar la terasa cu umbrelă roșie doar câteva persoane împărtășeau idei. Printre aceștiam eram și eu, alături de un tânăr bătrânel, cu ochi plini de însuflețire și umor inteligent. M-am pus la vorbă cu acest om „zurliu”, cum se autodescrie el, doar că mai mult vorbea el. Și nu oricum – prin poeziile sale.

Ascultam și râdeam… Râdeam într-un hal la poeziile sale cu haz și mesaj cu substrat. Atât de bine învelite ideile politice, amorul și arta în „versuri cu fundă” (cum le spune el la versurile cu rimă), încât m-au fermecat și m-au ținut acolo aproape 2 ore, dintre care una și jumătate a fost „recitată” de el.

Nu prea am mai avut ce să-l întreb, căci în poeziile sale era destulă poveste pentru a-l înțelege (desigur că asta se întâmplă, când știi să citești sub rânduri…). Mi-a împărtășit că dacă lui nu-i vine a scrie, face altceva. Nicicum nu stă la masă să aștepte inspirația să-i vină.

Într-un sfârșit, ne-am despărțit. Dar mai am și acum, una din cărțile sale, frumos însemnate de el printr-un autograf și… Și ștampila sa unică, grea, cu mica statuietă din metal a lui Ștefan cel Mare.

Echipa Zig Zag prin România