10635779_537217936408365_4491292243803709607_n1

„Am avut un moment la Wings For Life, când am alergat 55 de km. Pe la kilometrul 48 m-a luat un cârcel la piciorul drept şi m-am oprit. Nu mai puteam să fac un pas. M-am încordat complet. Eram totul un cârcel cum s-ar spune.
Am avut noroc de un biciclist. A venit şi m-am ţinut de el. Mi-a dat ciocolată, apă şi portocală. Iniţial am vrut să mă opresc. Ţipam de durere. Am stat un pic şi am luat-o din nou. Biciclistul mă întreabă: Ce faci ? Am zis: Continui! Trebuie să termin cursa!”

Zig Zag prin Botosani – Hyperlapse

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

ZiggY

Cum să te pregătești pentru un maraton

Stăteam la hotel Rapsodia din Botoșani când am auzit despre un tânăr din oraș care aleargă la maraton. Mi s-a părut interesant și am decis să iau legătura cu el și poate să îl întâlnesc. L-am căutat pe internet și i-am lăsat un mesaj, mi-a răspuns și am stabilit o întâlnire.

Ne-am întâlnit în părculețul din fața hotelului. Era mai tânăr decât mi-am închipuit. Am stat de vorbă și mi-a povestit cât de mult îi place să alerge. Am fost surprins să aud că face câte două antrenamente pe zi. Aleargă mai mult decât merg eu cu mașina. Tocmai venea de la un antrenament. Alergase peste 15 km. Se pregătește de un nou maraton.

Din povestirile lui mi-am dat seama cât de mult își dorește să câștige următorul maraton. Dacă o ține tot așa sunt sigur că va reuși. Am aflat că și tatăl lui, care e în scaun cu rotile, este o motivație pentru el. Acesta îi spune că alerge și pentru el.

Alergatul face parte din viața lui și din câte am văzut, maratonul nu va fi o problemă. I-am urat mult succes și sper ca într-o zi să particip și eu la un maraton. Și bineînțeles să îl câștig. 😀

Echipa Zig Zag prin România