10710806_540951619368330_4915567568731416430_n

”Business-ul pe care îl conduci are legătură cu jocul.
Eu văd jocul ca fiind principalul mijloc de dezvoltare a unui om. De aici am pornit.Un copil îşi dezvoltă abilităţile prin joc.
Şi mai cred că e foarte important să nu încetezi niciodată să te joci.
Eu încă ma joc, în orice domeniu al vieţii mele, chiar dacă unii poate ar considera asta ca o formă de iresponsabilitate.
Dar, nu crezi că oamenii care încă ştiu să se joace sunt mai interesanţi? ”

Zig Zag prin Botosani – Hyperlapse

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

ZiggY

Jucarii din lemn ecologice: Povestea unei pasiuni care devine un business

Timpul scurt și distanța ( Eu în Botoșani și ea în București) destul de mare făcea să fie puțin greu să discutăm despre jucarii din lemn ecologice, pasiunea ei.
Am găsit însă soluția numită skype 🙂

-De ce ai ales să creezi jucării din lemn ca obiect pentru businessul tău ? o întreb eu dornic să aflu motivul.
Zâmbește.

„- Vreau să dezvolt în România, un pic de gândire ecologistă. Am observat foarte mult la părinții din jurul meu că aleg varianta plastic. Ei spun că fac asta pentru că e mai ieftin decât să cumperi jucarii din lemn. Am descoperit că nu e chiar așa…Mă mândresc că pot să vând produse ecologice.”

Am observat din discuție că business-ul ei gravitează în jurul a trei elemente: jocul, ecologia și oamenii.
Jocul, pentru că îl vede ca pe o modalitate grozavă de a te dezvolta ca om, una care te face mai creativ și atractiv.

Ecologia, pentru că mediul în care trăim este cel care “ne face sau ne desface”. Dacă avem grijă de el, chiar și când vorbim de jucării de lemn versus de plastic, mediul reacționează pe măsură. Mai mult, îmi spune că această direcție ecologică o face să aprecieze tot mai mult produsele ecologice fabricate în România.

În final, alege să se concentreze foarte mult pe oameni, pe relația cu ei și calitatea produselor pe care le oferă decât să-și umple conturile mai repede. Pe termen lung asta îi aduce prieteni, satisfacție și da, mai mulți clienți.

Să faci jucarii din lemn necesită pasiune, lucru pe care l-am observat din plin la ea. Mă bucur să văd însă că dragostea ei față de acest domeniu este însoțită de educație permanentă și multă muncă.

Echipa Zig Zag prin România