68941_538998479563644_3039169694658950413_n1

“Sunt preotul bisericii și iubesc păstorirea oamenilor. E o provocare pentru mine să supraveghez și construcția acestui lăcaș de cult. Învăț din mers, întreb pe unul, pe altul. Singura dorință a mea este ca după ce îmi termin misiunea pe acest pământ să rămână o piatră comemorativă pe care să scrie: ”biserică construită de … pentru credincioșii orașului”.

Zig Zag prin Botosani – Hyperlapse

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

ZiggY

Credința: piatra de temelie la Mănăstirea Zosin!

– Ziggy, românii sunt un popor muncitor, ambițios, și credincios.
Stau si mă întreb:
– Ce îi ajută pe mulți dintre ei să refacă monumente dărâmate, casele cotropite, să vină cu idei noi și creative?Primescrăspunsul:
– Credința.
– Tinere, credința e una din calitățile oamenilor de succes.

Dacă, tot am ajuns să vorbim de credință una din monumentele de istorie si credință e chiar Mănăstirea Zosin la ieșirea din Botoșani drumul care duce spre Iași.

Merg vreme de câteva minute, pe un drum mai cârpit aș spune. Acesta traversează o pădure plină cu tot soiul de arbori. Nuanțele toamnei și covorul de frunze dau paleta diversă de culori dintre drum și pădure.

După câțiva kilometri, se deschide un câmp întins. Asist la o luptă serioasă între verdele crud al ierbii și galbenul auriu strălucitor al grâului. Cerul cu al său albastru blând, arbitra de sus, liniștit confruntarea.

Ajung în cele din urmă la un teren îngrădit de jur împrejur, de un gard care păzea Mănăstirea Zosin aflată chiar în centru.
Intru și petrec câteva ore, unde aflu istoria ei, misiunea și scopul de la unul din slujitorii acestui lăcaș: “Să rămână ceva construit și istoric…pentru credincioșii satului.”, încheie el într-un mod simplu și înțelept.

Extrag lecția primită despre credință și plec cu ideea că pot învăța ceva din orice situație.

Echipa Zig Zag prin România