10694450_541890875941071_6868451877293540641_o

”Muncind, am învăţat atât de multe lucruri, încât să fi făcut o facultate de muzeologie şi n-aş fi învăţat mai multe acolo, decât am învăţat în practică.
Pasiunea este una pe care munca în sine mi-a oferit-o şi de ce să nu recunosc, e şi firea mea…eu nu pot să stau locului! Eu trebuie să fac mereu ceva. Trebuie să aduc, trebuie să pun.. nu mi-a plăcut să înţepenesc într-un loc şi să văd că trece timpul pe lângă mine. Aşa am devenit pasionat. Chiar sunt un pasionat al meseriei.” ~Gheorghe Median, muzeograf

Vrei să descoperi mai bine judeţul Botoşani ? Urmăreşte, mai jos, hyperlapse-ul nostru Zig Zag prin Botosani!

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

ZiggY

Atenţie! Se deschid arhivele Botoșaniului!

În orașul în care, aproape toată lumea cunoaște pe toată lumea, ne-am întâlnit cu această persoană spontan, pe străzile botoșănene. Tocmai veneam de la o discuție cu un domn profesor de istorie, Daniel Botezat.

Acesta, și-a recunoscut prietenul pe stradă și ne-a făcut cunoștință. Am fost încântați să cunoaștem încă o persoană de marcă din oraș, așa că am stabilit să ne revedem la Muzeul Județean Botoșani.

Într-un birou plin de cărți, hărți, documente și mese, ne-a fost arătat că „nimic nu se poate face fără muncă, fără pasiune, fără a te lipsi de confortul pe care toți ni-l dorim.” Așa a ajuns și muzeograf.

Adoptat de Botoșani, a început o „muncă colosală” de îmbogățire a actualului Muzeu Județean – „am învățat să cercetez în arhive, strict pe problemă, problema județului, să cunosc o mulțime de oameni, să urc în poduri, în arhive personale, să alerg la București la arhiva comitetului central…Așa am învățat meserie!”

Botoșani, un oraș al culturii şi istoriei l-a ales foarte bine pe domnul Median ca să-l reprezinte!

După aproape două ore nu mai era niciun dubiu! Am descoperit o enciclopedie a Botoșaniului, gata să se deschidă omului dornic să cunoască! Ne-am retras cu amabilitatea dumnealui de a ne mai răspunde la orice alte întrebări vom avea.

Mulțumim pentru că v-ați “dezarhivat” pentru noi! 🙂

Echipa Zig Zag prin România