Muzeu de Etnografie - Baia mare

Prin anii ’60, datorită unei slabe dezvoltări a secției de etnografie din muzeele din Baia Mare, au fost organizate o serie de campanii de achiziții de obiecte, dar și studii pe zonele etnografice din Maramureș.

Obiectele și informațiile colectate au fost organizate pe diferite colecții. Datorită creșterii substanțiale a materialelor, precum și datorită valorii deosebite a pieselor, a apărut nevoia unui muzeu de etnografie. Astfel, clădirea Teatrului de Vară a fost rearanjată și transformată în Muzeul de Etnografie și Artă Populară pe care o putem admira astăzi.

În ziua de azi, Muzeul de Etnografie și Artă Populară, conține mai multe secțiuni cum ar fi: expoziția de arheologie, expoziția de artă, expoziția de etnografie, expoziția de istorie și un planetariu.

[mashshare]

ZiggY

Casa Albă sau Muzeul de Etnografie?

Minunându-mă de semeția impunătorului Monument al Ostașului Român, observ în apropiere o clădire albă care mă duce cu gândul la Casa Albă din Statele Unite ale Americii. Ca de obicei era curios…decid să mă apropii și să aflu mai multe detalii.

Când ajung mai aproape, văd că pe ea scrie: “Etnografie – Artă Populară” și îmi dau seama că trebuie să fie un muzeu. Nu avea nici o legătură cu politica sau cu Casa Albă, cum mă gândeam eu. O admir, fac câteva poze și merg spre intrare, sperând că încă mai este deschis…chiar dacă era trecut de ora 17:00. Ajung la intrare și văd că programul s-a încheiat acum 30 de minute…

Plec puțin dezamăgit…cu gândul că trebuie să mă întorc mâine și să vizitez interiorul Muzeului de Etnografie.

Echipa Zig Zag prin România