Lacul Albastru din Baia Sprie -Baia Mare

În Carpații Orientali, mai exact în Carpații Maramureșului și ai Bucovinei, chiar la poalele Munților Gutâi este o rezervație naturală protejată. Aici poate fi văzut un lac unic. Lacul Albastru este unic prin origine și culoarea apei.

După prăbușirea unei galerii de mină, în timp, aici s-a adunat apa de ploaie și așa s-a  format Lacul Albastru. Poartă acest nume datorită sulfurilor de fier care s-au dizolvat și care reflectă culoare cerului. Uneori, când lumina este mai slabă, lacul capătă o culoare verzuie, alteori de smarald.

Există multe povești, oamenii spun multe lucruri în legătură cu cât de adânc este Lacul Albastru. Însă cercetătorii spun că nu depășește 4 metri adâncime și că ce spun oamenii sunt doar povești de adormit copii.

[mashshare]

ZiggY

Lacul Albastru: legende din adâncuri

Am auzit multe povești despre Lacul Albastru, așa că într-o zi m-am hotărât să merg și să îl văd cu ochii mei.

Din centrul orașului Baia Sprie, am urcat spre pădure din fața bisericii catolice. Când s-a terminat drumul, am continuat pe o potecă care duce direct la Lacul Albastru. În aproximativ 30 de minute am ajuns acolo. Când mă apropiam, prima impresie era că mă apropii de un vulcan. În imagine puteți vedea de ce.

Lacul Albastru din Baia Sprie

Unii localnici spun că ce se vede la suprafață este doar o mică parte. Se spune că galeriile fostei mine sunt foarte adânci și întortochiate. Unii spun căe posibil ca Lacul Albastru să fie conectat cu Marea Neagră. Nu știu ce să cred despre ceea ce spun localnicii, unii cam exagerează. Toate astea îi dau un farmec aparte, îl fac de neuitat, chiar este o locație superbă.

Băncile, pădurea de conifere și liniștea de aici m-au relaxat mult. Voi când vizitați Lacul Albastru?

Echipa Zig Zag prin România