Satul Rohia - Panoramă

În inima Țării Lăpușului, ascuns între dealuri, în ceața dimineții poate fi văzut satul Rohia. Localitatea, de un rar pitoresc, este renumită pentru Mănăstirea Sf. Ana-Rohia.

Datorită mănăstirii, satul Rohia este o destinație preferată de pelerini de aproximativ 90 de ani. Toți cei care ajung aici, sunt întâmpinați cu drag de ospitalitatea sătenilor, tipic maramureșeană. În Rohia trăiesc oameni harnici, gospodari și cu multă frică de Dumnezeu.

Aici, în Rohia, totul se mișcă în voia naturii și a lui Dumnezeu.

[mashshare]

ZiggY

 Ziggy în grădina Edenului: satul Rohia

Ajuns în Tara Lăpușului, am decis că ar trebui să văd cum e viața la țară în această zonă. Am întrebat în stânga și în dreapta, mai mulți oameni mi-au recomandat să merg în satul Rohia și așa am și făcut.

Ajuns aici, am fost primit cu brațele deschise. Oamenii fiind obișnuiți cu turiștii, m-am înțeles de minune cu ei. M-am cazat la pensiunea Maria și am pornit să explorez zona.

Totul era în comuniune cu natura. Am urcat pe un deal să văd imaginea de ansamblu. Priveliștea era de vis. Acum înțelegeam de ce spuneau unii că Rohia este una din grădinile Raiului pe Pământ.

Echipa Zig Zag prin România