Vizita noastră în Ghimbav coincide cu Festivalul Istoric

În condițiile unei lumi dominată de evoluție, ne punem, deseori, întrebarea „Cum era în trecut?”. Oare strămoșii noștri cum își trăiau zilele? Cum ajungeau ei să stăpânească un loc pe care să-l numească acasă, mai ales în contextul migrațiilor multor popoare?

Pentru o parte din întrebări găsim răspunsuri vizuale la Ghimbav. La fiecare început de august, orașul Ghimbav din județul Brașov găzduiește Festivalul Istoric. Domnițe și cavaleri îmbrăcați în straie cu parfum medieval pornesc o promenadă pe străzile orașului, admirați fiind de toți curioșii. Fie că ești turist sau localnic, rămâi încântat de toate reconstituirile de lupte, de expoziții, de atmosfera în sine recreată în curtea Cetății medievale. Tot aici am fost spectatori la o piesă de teatru, iar pentru cei mai îndrăzneți dintre noi erau puse la dispoziție costume de epocă pentru a simți cu adevărat ambientul acelor timpuri.

În acest an, festivalul s-a derulat între 4 și 6 august și a surprins vizitatorii cu muzică medievală, expoziții de arme, concursuri de lupte medievale, ateliere meșteșugărești. Pentru a îmbina trecutul cu prezentul, fredonăm în sincron cu artiști de-ai momentului: Lidia Buble, Lupud Dacus, Leo Iorga & Trupa Coco sau Nicole Cherry.

Cu emoții în zigzag,

Nicoleta Felea

Fotografii realizate de Ionuț Teoderașcu

Nicoleta Felea