Degetele unui tânăr “vorbesc” despre frumusețile Aradului

”Este o asociație, Mișcarea arădeană, care organiza anual un concurs de creație, numit Arad, dragostea mea. Ne-am împrietenit cu cineva pe Facebook din Arad și m-a bătut la cap să particip la concurs. Am participat până la urmă și am scris un eseu despre istoria teatrului din Arad. El era deja de un an, venea la a 2-a ediție și a luat locul 2, iar eu 1. Atunci mi-a picat fisa: ‹Stai! Adică el scrie de un an și are istoria la degetul mic, iar eu am venit așa și gata!› Așa că am mers și la următoarele 2 ediții, unde am luat tot locul 1.

Între timp, am început să scriu pe blog la mine despre chestii de istorie și am văzut că prinde. Am zis că: ‹Băi, dar nu are rost să le țin aici, pe blogul ăsta. Mai bine îmi fac un blog separat.› Am făcut-o! Inițial a fost blog de istorie și arhitectură arădeană, până mi-am dat seama că nu am nicio treabă cu arhitectura. J Acum, e blog arădean. (…) Facem  de la noi, pentru noi.”

[mashshare]

ZiggY

Aportul tău în societate

Atunci când dorești să face ceva pentru cei din jur, pentru comunitate sau pentru orașul tău, lucrurile se întâmplă în așa fel încât să reușești tot ce ți-ai propus. Atunci când nu se întâmplă așa, înseamnă că acțiunile respective nu ar fi ajutat așa cum credeai tu.

Tocmai ieșeam de la un spectacol de comedie unde am râs cu gura până la urechi timp de peste o oră. La ieșire am dat din întâmplare peste un tânăr diferit de cei din jur. Avea plete mai lungi decât orice fată de acolo și deși era cel mai tânăr, era cel care discuta și povestea cu tot felul de oameni.
– Salutare, tu trebuie să fi Ziggy, am auzit multe despre tine!
– Salut! Da, eu sunt. Mă bucur să aud asta.
– Eu sunt Eugen. Din câte am auzit ești nou în oraș, hai să facem un tur al orașului, să îl cunoști mai bine.
– Dacă zici că e musai, mergem.
A început să râdă și m-a rugat să îl urmez. Am ieșit afară, eram chiar în fața teatrului din centrul orașului. Am dat o tură printre clădirile istorice ale orașului și mi-a spus câte o povestioară despre fiecare. Pe lângă partea istorică, cea plictisitoare pentru mulți oameni, mai erau și altele. Povești locale, ce se întâmplă acum cu acea clădire, prin ce a trecut, ce evenimente importante pentru societate au avut loc acolo și așa mai departe.

Am vorbit multe cu el, am povestit și am schimbat impresii și idei. Este un adevărat exemplu pentru societatea din ziua de astăzi, în special pentru cei tineri. El a demonstrat că se poate face ceva pentru societate fără un efort extraordinar de mare, făcând ceea ce îți place. Mi-a spus că le spune tot felul de astfel de povești străinilor și că aceștia adoră poveștile și mereu cer mai mult.

Echipa Zig Zag prin România